Prestiž i elegancija te nezaboravni gastronomski užitci obilježili su po mnogočemu jedinstvenu gala večer Taste with signature. Vodeći chefovi regije okupili su se u Zagrebu te povodom 20. obljetnice omiljenih začina Kotanyi predstavili kulinarsku senzaciju.

Pomno kreirane delicije s osobnim potpisom započeo je Hrvoje Zirojević s izvrsnim tatarom od tune, a crvena riža s kanoštrelima i brunoiseom od sezonskog povrća na kremi od celera i kozica u pripremi majstora Ivana Pažanina i Brace Sanjina izvrsno se uklopila jedinstveni jelovnik.

Stevo Karapandža Stevo Karapandža (Foto: PR)

Juhu od celera i krušaka pod mentorstvom apsolutnog majstora Steve Karapandže pripremio je mladi perspektivni kuhar Edin Karančić, a ovaj nesvakidašnji okus toplog predjela dobio je brojne pohvale.

Tartar od tune Tartar od tune (Foto: PR)

Crna skuša u pripremi Davida Skoke i Dragana Jovanovića donijela je dašak pravog morskog doživljaja. Lagani slijed začinili su juneći obrazi lagano kuhani u crvenom vinu Ljubiše Stojanovića i Uroša Uroševića dok su tri slatke fantazije Dragice Lukin dale završnu notu ovoj nesvakidašnjoj večeri. Ljubitelje roštilja nakon večere vrunskim sudžukicama, ćevapima i mesnim specijalitetima iznenadili su čuveni sarajevski chefovi Nermin Hodžić i Zaim Merdan.

Juneće obrazine Juneće obrazine (Foto: PR)

Suradnja i dobro raspoloženje vodećih chefova pokazala je najbolje od regionalne kuhinje. Zasigurno, ovakva su predstavljanja izvrsna promocija kuhinje ovih prostora koja sve više zauzima zapaženo mjesto na svjetskoj gastro sceni. Gastro spektaklom Taste with signature održanom u prekrasnom ambijentu restorana Spoon, Kotanyi začini obilježili su 20. obljetnicu u Hrvatskoj i 137 godina dugu obiteljsku tradiciju.

Obilježavanju drugog desetljeća omiljenih začina u Hrvatskoj prisustvovao je i sam vlasnik ove obiteljske tvrtke Erwin Kotanyi te brojne osobe iz društvenog života.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju