U slučaju da se spremate otići na neko veće putovanje 2017. godine, a još razmišljate o destinaciji, mi kao izbor s kojim ne možete pogriješiti, predlažemo Portugal.

Svake godine ovu zemlju posjećuje sve veći i veći broj turista, što nas uopće ne iznenađuje.Naime, klima je savršena, ljeta su topla, zime iznimno blage, na svakom koraku su savršene plaže, gastronomska scena je i više nego bogata, zemlja krije bogatu povijest i zadnje, ali ne i nevažno, cijene su sasvim prihvatljive za džep turista, odakle god on dolazio.

Za početak, najbolje je posjetiti glavni grad Lisabon. Neki njegovi dijelovi datiraju još iz 9. stoljeća, a posebno je lijepo prošetati srednjovjekovnim ulicama četvrti Alfama i popeti se do slavnog dvorca Sao Jorge. S njega puca prekrasan pogled na Lisabon, a cijena njegova obilaska sasvim  je pristojna.

Naravno, grad je prepun i ostalih znamenitosti, tako da muzeje pronalazite gotovo na svakom koraku. Plus, zadnjih nekoliko godina i ulična je umjetnost uzela maha, pa ćete vidjeti mnogobrojne murale po centru grada. Jasno, u centru vas očekuje i bogata gastronomska ponuda, a ako želite doživjeti originalni Portugal odite negdje gdje se pjeva Fado iz srca.Kad ste već u Lisabonu, nemojte propustiti ni vožnju legendarnim žutim tramvajem, koji ulicama metropole prometuje već nekoliko desetljeća.

Nakon završetka razgledavanja grada, u slučaju da ste stigli u ljetno doba, odaberite neku od mnogobrojnih plaža. Portugalska obala je čudesna i teže će vam biti pronaći lošu plažu nego onu dobru. Naravno, tu su i otoci, a ako ste među poklonicima Cristiana Ronalda odite na Madeiru, okupajte se i posjetite Ronaldov muzej.

Nakon uživanja na plaži, vrijeme je za daljnja razgledavanja, a i drugi veličini portugalski grad, Porto, zaslužuje pažnju. Najpoznatiji je po istoimenom vinu koje je prilično jako, pa bi vas dvije, tri čaše mogle "zaljuljati". Od hrane svakako probajte Franceschinu. I ovaj grad ima bogatu povijest, a centar potječe još iz srednjeg vijeka.Bilo kako bilo, Portugal nudi još nekoliko zanimljivih gradova, pa što god ovdje da odaberete, sigurni smo, ne možete pogriješiti.