Ovu krilaticu odnedavno možemo shvatiti i doslovno, s obzirom na to da je aerodrom u Las Vegasu postavio posebne kontejnere u kojima turisti koji napuštaju grad kocke i poroka mogu bez ikakvih provjera, pitanja ili straha ostaviti preostale zalihe lakih droga...

Ako napuštate Las Vegas, a kao posljedicu zabavnih dana u džepovima imate još marihuane, sada je možete ostaviti u zelenim metalnim kontejnerima koji se nalaze na međunarodnom aerodromu McCarran. Prodaja marihuane u Nevadi je od prošlog ljeta legalna, no nije legalno donositi je na aerodrom, a prema saveznom zakonu, i dalje je na snazi zabrana posjedovanja u upotrebe marihuane.



S obzirom na to da američki aerodromi spadaju pod federalnu nadležnost, lokalne vlasti odlučile su na njih postaviti kontejnere, a sve u cilju da policija i službe osiguranja ne moraju postupati prema saveznom zakonu.

Kontejneri su prilično visoki, kako nekom „geniju“ ne bi palo na pamet pokušati doći do odbačenog sadržaja. Slična stvar postavljena je već i na aerodromu u Coloradu, koja je još jedna u nizu američkih država koja se odlučila na legalizaciju marihuane.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju