Povodom dobivanja ekološkog certifikata i predstojećih blagdana Solana Nin sve svoje posjetitelje daruje prigodnim ekološki usmjerenim radionicama.

Radionice se održavaju od 17. do 19. prosinca 2015. godine u Zagrebu u muzej-trgovini Solane Nin na adresi Radićeva 12, a program započinje 17. prosinca 2015. godine u 16 sati s kratkim predstavljanjem projekta Cvijet soli i poslovanje - ekološka proizvodnja konzumnih i terapeutskih soli kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Ministarstvo poduzetništva i obrta u iznosu od oko 1,2 milijuna kuna. 

Upravo je ovaj projekt donio ninskim solima prepoznatljiv BIO znak kao dodatnu potvrdu da Solana Nin već generacijama proizvodi sol tradicionalnim metodama koje su u skladu s prirodom, ali i pozitivno utječu na zdravlje potrošača. Ovime Solana Nin postaje jedina solana na Jadranu s eko certifikatom, te omogućuje da blagdanski ručak obogatite prvom hrvatskom eko soli.

Prvu radionicu za mališane, Cukrići i so, vodit će Snježana Krpes, autorica dječje ilustrirane kuharice Za prste polizati. Snježana je svoju ljubav prema kuhanju i pripremi hrane na prirodan način povezala s dugogodišnjim radom s djecom u Savezu društava Naša djeca Hrvatske te često održava edukativno-kulinarske radionice primjerene najmlađima. Radionice Cukrići i so održavat će se u četvrtak i petak (17. i 18. 12.) od 16:30 do 17:15h, te u subotu od 10:30 do 11:15h.

U daljnjem programu za pitanja antistresa i detoksikacije biti će zadužena Nada Rocco, poznata hrvatska glumica, ali i pobornica zdrave prehrane. U ovoj kulinarskoj radionici, Nada će otkriti čari zdrave prehrane koje je iskusila na vlastitoj koži. Vrijeme održavanja: četvrtak i petak od 17:30 do 18:15h, te u subotu od 11:30 do 12:15h.

Kako se eko soli koriste u aromaterapiji sudionici će saznati na tematskoj radionici koju vodi Sandra Tomljenović, obiteljski aromaterapeut. Kako spraviti prigodne kozmetičke pripravke sudionici mogu naučiti u četvrtak i petak od 18:30 do 19:15h, te u subotu od 12:30 do 13:15h.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju