Zaputili smo se u Arena centar i upitali slučajne prolaznike koja je za njih izuzetna kava i evo što smo saznali.

Odgovora je bilo raznolikih; neki vole kavu koja je jaka i intenzivna, dok ju neki pak vole popiti u nešto laganijem obliku u kombinaciji s mlijekom, no zajedničko im je da se kava pije u intimnijoj atmosferi.

Volim ujutro popiti nešto lagano i fino za početak dana, uglavnom biram bijelu kavu, rekao nam je Tibor, koji svoju kavu voli popiti u društvu kolega na poslu.

Naša sugovornica Tea obožavatelj je konkretnijih aroma.

Najviše volim jaku, crnu intenzivnu kavu, koju najčešće pijem s mužem ili s roditeljima. No nemamo vremena ispijati kave po kafićima pa se to najčešće odvija vikendom kada smo svi doma, rekla je.

Iako je teško zaključiti koja kava je Hrvatima omiljena, našim je sugovornicima jedno zajedničko – ritual ispijanja kave započinje spravljanjem omiljenog napitka u intimi vlastitoga doma, gdje se formira mirna oaza u kojoj sabiru misli i kuju planovi za ostatak dana.

Upravu takvu, vrhunsku kavu koju za Hrvate spravljaju vrhunski baristi od kraja prošle godine  možete kupiti u Nespresso dućanu u zagrebačkom Arena Centru.
Iza brenda stoji zanimljiva priča, a detalje o njoj najbolje je pitati Denisa Alijagića, vrhunskog poznavatelja kave i barista koji je svaki dan u dućanu.

U ovom ukusno uređenom dućanu možete kupiti bilo koju vrstu kave koju nude, ali i dodatnu opremu – od aparata za pripremu kave s uređajem Aeroccino 4, koji će u samo nekoliko minuta stvoriti najukusniju pjenu od mlijeka od kave koja se nalazi u dućanu.

Osim posebnog aparata za mlijeko, Denis nam je predstavio i tri nova okusa Barista Creations; Chiaro, Scuro i Corto posebno kreiranih da se piju s mlijekom, a koje su upotpunile standardnih 25 vrsta kave koje trgovina ima u ponudi. Njih je napravio uz pomoć aparata Lattissima One, koji ima inovativni sustav za svježe mlijeko, a uz koji je Latte Macchiato bio kao s reklame.

Nespresso aparat za kavu Nespresso aparat za kavu (Foto: Sandro Sklepić)

S obzirom na to da se radi o prvom butik dućanu brenda Nespresso u regiji, zanimalo nas je koji su okusi najprodavaniji i saznali smo da Hrvati vole jake, intenzivne kave poput Arpeggia, Indie i Rome, koje su bogate snažnim notama i fino mljevene u baršunastu kremu zapakirane u aluminijsku kapsulu.

No tek sada dolazimo do najtežeg dijela. Kako odabrati idealnu aromu i intenzitet kada pred vama stoji dvadesetak šarenih kapsula koje jedva čekaju da ih se ubaci u aparat?

Za ljubitelje jakih okusa Nespresso je kreirao mali užitak u kapsuli koja pripada skupini Intenso, a priprema se u šalicama od 24 ili 40 ml.

U Nespresso boutiqeu možete isprobati 28 vrsta kava U Nespresso boutiqeu možete isprobati 28 vrsta kava (Foto: Sandro Sklepić)

Svi oni koji žele okusiti i istražiti udaljene dijelove svijeta svoju poslasticu otkrit će u liniji Master Origin, a najbolje je što neće morati kupovait avionsku kartu za tu kofeinsku avanturu.

Obožavatelji produžene kave već znaju da Nespresso nudi kapsule Lungo, koje su posebno dizajnirane za veće šalice od 100 ml, zbog čega će moći malo duže uživati u njoj.

Ovaj renomirani brend mislio je i na one koji žele smanjiti unos kofeina, ali se ne žele odreći uživanja u kavi.

Ako se odlučite za kapsule Decaffeinato, već na prvom ''gucu'' shvatit ćete da ne mijenjaju aromu dobro poznatog okusa, i to upravo zbog pažljivog miješanja i prženja kave.

Nespresso Nespresso

Za sve slatkoljupce koji biraju tople i profinjene okuse tu su vanilija, čokolada i karamela, koje će zadovoljiti i one najzahtjevnije.

Nekoliko je razloga zbog kojih je ova kava toliko izuzetna. Možete ju napraviti u samo nekoliko koraka, priprema je jednostavna, brza i uredna, a savršena i kremasta tekstura instantno će vam popraviti raspoloženje. Možete ju piti s mlijekom ili bez njega, ovisno o ukusu, a i okusa je toliko da ćete sigurno pronaći nešto za sebe.


Više informacija o proizvodima i novostima potražite na službenim stranicama.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju