1. Izbjegavajte uzimanje lijekova koji nisu neophodni na prvi dan kineske Nove godine, jer bi vam cijela godina mogla biti obilježena zdravstvenim teškoćama. Kakve vas stvari u kineskoj Novoj godini očekuju, pogledajte ovdje.

2. Izbjegavajte jesti bilo koju vrstu kaše, jer Kinezi smatraju da takva jela jedu samo siromašni, pa će u siromaštvu proteći cijela godina.

Na prvi dan kineske Nove godine ne jedite kaše, i ne prekidajte kuhanje iz niti jednog razloga, jer to donosi nesreću. 3. Kinezi na današnji dan ne peru rublje, jer slave rođendana Shushena – boga Vode. Isto tako izbjegavaju pranje kose, jer tim činom ispiru bogatstvo koje im se smiješi u novoj godini. Otkrijte 13 neobičnih činjenica koje sigurno niste znali o Kini.

4. Žene ne izlaze iz kuće cijeloga dana, jer bi ih nesreća mogla slijediti tijekom cijele godine. Udanim ženama zabranjeno je posjećivati svoje roditelje, jer će posjetom tako donijeti financijsku nesreću u njihov dom.

5. Teglica u kojoj držite rižu treba biti puna, a kuhanje se ne smije iz niti jednog razloga prekidati, jer to je simbol nesreće koja stiže u novoj godini. Uz ova 3 trika kuhana ćete rižu transformirati u gastronomski spektakl za nepca.

6. Ne posuđujte novac na današnji dan, a sve što dugujete vratite prije ulaska u Novu godinu. Loša financijska situacija pratit će i sve one koji na današnji dan budu pokradeni.

7. Izbjegavajte korištenje oštrih predmeta poput noževa i škara, te poklanjanje takvih stvari svojim prijateljima i obitelji, jer se smatra lošom srećom. Izbjegavajte čišćenje metlom, jer ovaj čin simbolizira raznošenje dobre sreće iz vašeg doma.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju