Švedska
priroda pomaže u smanjenju stresa, pokazalo je novo istraživanje iz iz te zemlje. Da priroda pomaže u smanjenju stresa nije vezano samo za Švedsku, no ovom se parolom promoviraju staklene kolibe smještene u Dalslandu na njezinom sjeveru. 

Staklena koliba Staklena koliba (Foto: Jonas Ingman/Westsweden.com)

Petero ljudi s iznimno stresnim poslovima; među njima i taksist iz Francuske, policajac iz Njemačke te novinarka iz Engleske, proveli su 3 dana u ovim kolibama s "off the grid" iskustvom. Studija je pokazala da su smanjili razinu stresa za gotovo 70 posto, otkucaje srca, a povećali razinu kreativnosti i općenito su se bolje osjećali.

Kako se ova studija pokazala uspješnom, Šveđani sada pozivaju i ljude iz čitavog svijeta da iskuse ovaj doživljaj. Osim što će provesti 3 dana u staklenoj kolibi s pogledom na predivnu prirodu, posjetitelji će sudjelovati i u aktivnostima poput kuhanja, ribarenja i plivanja.

Pet koliba smješteno je na različitim mjestima, tako da svaki posjetitelj ima svoju privatnost. Cijena za jednu osobu je 4680 kuna, odnosno ako idete u paru 2900 kuna po osobi. To uključuje kavu dobrodošlice uz kolač, doručak, ručak i večeru. U cijenu je uključen i pristup brodu i ribarskom priboru.

Staklena koliba Staklena koliba (Foto: Jonas Ingman/Westsweden.com)

Po dolasku, svakog posjetitelja provede se kroz glavni Paviljon koji sadrži kuhinju, kupaonu i skladište koje se može zaključati, a svatko dobije i kartu otoka na kojemu se kućice nalaze. Svoj boravak u staklenim kućicama možete rezervirati ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju