Sastojci

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

1 ½ kg / 32 srdele
10 g kapara
100 ml vinskog octa
1 veći luk
3 češnja češnjaka
5 grančica timjana
1 grana ružmarina
200 ml maslinovog ulja
100 ml biljnog ulja


Priprema

Kapare posušite i popržite na maslinovom ulju, a srdelu očistite i popecite na tavi. Narežite luk na ploške, vlasac na komadiće, češnjak na ploške. Dodajte malo svježeg origana, timijana i ružmarina. U posudu ulijte maslinovo ulje. Umiješajte pečene kapare pa posložite srdelu i narezano povrće po njoj. Podlijte sa vinskim octom i pustite da se ohladi.

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!