Prije 23 godine mali otok Kunfunadhoo na Maldivima bio je nenaseljen, dio netaknute prirode na koje je ljudska ruka zaboravila. Iako je i danas priroda ovdje očuvana i dobrim dijelom netaknuta, ovo je postala lokacija luksuznih ekoloških odmorišta Soneva.

Tijekom 1995. na Kunfunadhoou je niknula prva ekološka vila, koju su kao svoj dom izgradili Eva i Sonu Shivdasani. Par koji se zaljubio u Maldive i unajmio čitav otok za miran život tada nisu imali pojma da će njihov dom jednog dana prerasti u prvoklasni hotel, jedan od prvih koji je počeo promicati trend povratka prirodi te njegovati održivo življenje.

Lokalno stanovništvo bitan je element ovih odmarališta, pa se koriste proizvodi lokalnih proizvođača, lokalna hrana, a njeguje se i ovdašnja kultura. Svaka od vila izgrađena je od održivih materijala koji su birani tako da čuvaju okoliš, ali da ne štete lokalnoj zajednici, a smještene su na pomno biranim lokacijama koje oduzimaju dah. Iako su izolirane, do njih nije teško doći. Od glavnih aerodroma do same lokacije uglavnom se stiže privatnim avionom.

Osim na Maldivima, gdje su Soneva Jani i Soneva Fushi, odmaralište postoji i na tajlandskom otoku Koh Kood, pod nazivom Soneva Kiri. Od 2011. ova odmarališta okrunjena su brojnim nagradama, kojih je previše za nabrojati.



Idilično odmaralište
ostat će samo u našoj mašti jer je najjeftinije noćenje tamo 7 tisuća kuna, a cijene se penju čak do 200 tisuća kuna, a kuće se mogu i kupiti.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju