Sastojci za naopaki jogurt-kolač sa šljivama: 

3 manja jaja
1/2 šalice šećera
pola šalice kokosova (ili običnog) ulja
2 šalice glatkog brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
2 vanilin šećera
1 šalica jogurta
4 keksa
800 g šljiva

Priprema

1. Šljive očistite i prepolovite.

U trendu Plaža Sakarun - 1 Sakarun Hrvatski Havaji: Duga pješčana plaža koja je proglašena jednom od najljepših na svijetu Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume" Restoran "Hvala" je njihova valuta Kakav bezobrazluk! Zemlja u kojoj je ostavljanje napojnice konobarima u kafićima i restoranima - uvreda

2. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo.

3. Izmiksajte jaja sa šećerom pa dodajte ulje.

4. U smjesu postupno dodajte brašno s praškom za pecivo i jogurt te miksajte.

5. Kekse stavite u plastičnu vrećicu i usitnite batom za meso.

6. Male kalupe za kolače ili jedan veliki namastite i posipajte usitnjenim keksima. Dodajte šljive i rasporedite smjesu.

7. Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva Celzijevih.

8. Pri kraju pečenja čačkalicom provjerite je li kolač gotov; izađe li čista iz smjese, spreman je za posluživanje.

9. Preokrenite kalupe, izvadite slastice i poslužite.