Ako ste se pitali s koje je lokacije najbolje promatrati polarnu svjetlost, definitivno je jedna od najboljih – iz kreveta. Ušuškani u snijeg i led, iglui u finskom rezortu Kakslauttanen nude upravo takvo iskustvo.

Nešto luksuzniji od minimalističkih eskimskih, napravljeni su od posebnog stakla koje dobro drži toplinu pa nema straha da će vam biti hladno. Wi-Fi je dostupan samo na recepciji pa su iglui kao stvoreni za digitalni detoks, što može predstavljati problem onima koji su se navikli na surfanje iz kreveta ili dostpnost društvenih mreža u svakom trenutku.   

Finska - 2 Finska - 2 (Foto: Profimedia.hr)

Hotel ima 53 iglua i najposjećeniji je u vrijeme kad se može vidjeti aurora borealis, odnosno od kolovoza do travnja. Iako je Kakslauttanen na idealnoj lokaciji za promatranje igre svjetla na nebu jer nema zagađenja, u hotelu ne jamče da ćete je i ugledati, što i naglašavaju na svojoj stranici. 

> Finska kompanija započela s vaganjem putnika prije leta

Predstava na nebu može trajati pet minuta ili cijelu noć, što ovisi o brojnim faktorima poput magnetske aktivnosti, položaja sunca i količine oblaka. Slobodno vrijeme gosti provode i u sauni, vožnji saonicama, pecanju u ledu, kao i branju bobica i gljiva. Na pitanja o jestivosti ubranog zaposlenici s hotela će vas srdačno posavjetovati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju