Sastojci:

2 kore za savijače
4 kruške
50 g maslaca
2 vanilin šećera Dolcela
Prstohvat cimeta Podravka
4 klinčića
25 ml likera
100 g mljevenih oraha
250 g svježeg sira
120 g smeđeg šećera
300 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Na tavi zagrijte maslac pa dodajte prethodno očišćene i narezane kruške, jedan vanilin šećer i malo cimeta. Klinčiće zdrobite u mužaru pa ih dodajte kruškama, podlijte sa amarom i dodajte mljevene orahe. Maknite posudu sa strane, dodajte svježi sir i sve skupa dobro izmiješajte.

Rastopite maslac pa kistom premažite kore u koje će te stavljati nadjev za štrukle. Na sredinu kore žlicom dodajte nadjev, rasporedite ga i zarolajte u obliku štrukle. Posložite u vatrostalnu zdjelu, prelijte sa slatkim vrhnjem pomiješanim s vanilin šećerom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 20 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatnožutu boju. Uživajte!

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju