Nekad su bili popularni, "žicali" smo roditelje da nam ih kupe, s guštom smo ih jeli jedan za drugim, a danas ih više nema. Riječ je o sladoledima na čiji će spomen svi rođeni u 80-ima duboko uzdahnuti i zažaliti što ih više nema, a mi vas podsjećamo na pet legendarnih okusa!

1. Euro Gool (Loptica)

"I sve je super i sve je za pet, kada si muško i voliš nogomet", pjevali su nekad Pipsi, a mi bismo dodali kako svi koji vole nogomet su voljeli i ovaj sladoled. Ovdje nije bila stvar okusa, koji nije toliko pamtljiv i bitan, već same ambalaže. Naime, sladoled je dolazio u plastičnoj kutiji oblika i izgleda nogometne lopte, pri čemu se jedna "kocka" otvarala te ga se konzumiralo žlicom. Čak se priča da ga se još nađe po škrinjama, ali nikako da ga "sretnemo". Ovo je sladoled koji je zasigurno ostao u sjećanju svih nogometnih fanatika!

 

A post shared by Slobo07 (@slobo07) on

2. Pekabela 

Uf, u koliko je samo ovaj sladoled dolazio okusa i vrsta! Rumenko, Kapri, Čoko moko, Twinny Tropico samo su neki od onih koje smo rado lizali. Pekabela je inače bila tvornica koja je sladolede proizvodila, a 90 posto njihovih sladoleda dolazilo je na štapiću. Onako vodeni, bili su pravo ljetno osvježenje.



3. Zlatorog

Kornet prepun lješnjaka uz kojeg bi danas išla titula "premium". Zlatorog je bio "Slovenac", proizvodile su ga Ljubljanske mlekare, a uz njega su se od istog proizvođača još rado kupovali Ježek i Lučka...

4. Borovnica


Sladoled koji je dolazio iz Ledove majstorske radionice, a kojeg su poštovali i rado kupovali svi ljubitelji voćnih okusa. Kako i ne bi, kad je ovo bila eksplozija borovnice! Sladoled je dolazio na štapiću, a prije dvije godine našao se u Ledovoj anketi kao mogući povratnik na tržište. Ipak, ljubitelji sladoleda tad su izabrali Silk Milk, pa će Borovnica čekati neke bolje dane...

5. Bubi

Da, da, znamo da se Bubi pred par godina vratio u škrinje. Možete nas nazvati nostalgičnima, ali to nije onaj prvi Bubi kojeg smo nekad davno lizali. Sladoled koji se reklamirao kao sladoled s okusom žvakače nekoć je bio jednobojni i, nama se bar čini, drugačijeg okusa. Otkad se vratio u novom ruhu i s izuzetno niskom cijenom ponovno je postao popularan, ali mi bi ipak radije onaj stari Bubi!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju