All inclusive hotelska ponuda

All inclusive ponuda uključuje hotelski smještaj s punim pansionom, ski kartu, pohranu opreme, transport do staza kao i opuštanje u wellnessu nakon napornog dana na padinama. Cijena varira ovisno o destinaciji koju ste odabrali, terminu polaska, kao i klasifikaciji hotela u kojem odsjedate. Najskuplji aranžmani predviđeni su za udarne skijaške mjesece: prosinac i siječanj, a obuhvaćaju poznate ski destinacije koje se nalaze i u kalendaru skijaškog kupa i prvenstava.

All inclusive paketi u hotelu s tri zvjezdice u Chamonixu, primjerice, stoje oko 8300 kuna po osobi za sedmodnevni boravak, s tim da prijevoz do hotela nije uključen u cijenu. Nasuprot tome all inclusive aranžman u bugarskom hotelu Perilik s istim brojem zvjezdica u poznatoj ski destinaciji po imenu Pamporovo stajat će vas upola manje.

Organizirani apartmanski smještaj

Domaće turističke agencije u ponudi imaju apartmanski smještaj na europskim skijalištima s uključenom ski kartom po dostupnim cijenama. Azur Tours iz Zagreba, primjerice, nudi šestodnevno skijanje na snježnim padinama francuskog mjesta Val d'Allosa po cijeni od 1190 kuna po osobi u udarnom terminu od 3. do 10. siječnja 2015. O hrani brinete sami, a u računicu valja ubrojiti i prijevoz do željene destinacije. Imajte na umu da će vas organizirani autobusni prijevoz stajati otprilike 700 kuna po osobi.



Osim udaljene Francuske, Hrvati rado odlaze u susjednu Sloveniju, točnije na Roglu, Krvavec i Kranjsku goru, kao i na austrijska skijališta poput Nassfelda i Schladminga.

'U Italiji smo najviše prodavali Kronplatz, i tamo one apartmane koje imamo odmah prodamo. Kronplatz je čvrsto broj jedan za Hrvate,' povjerio nam je Alojzije Pavlović iz Azur Toursa.


Privatni smještaj


Dobar dio Hrvata odlučuje se za skijanje u privatnom aranžmanu. Ovaj podatak ne čudi kad je poznato da se sobe u susjednim zemljama daju iznajmiti već po cijeni od stotinu kuna (po danu i osobi), a isplativost raste ako su u pitanju jeftinija odredišta poput Bosne i Hercegovine i Srbije gdje su cijene hrane i dodatnih aktivnosti povoljnije nego u Europskoj Uniji.

Jeftino doduše ne znači i bez stresa. Privatni aranžmani, naime, iziskuju i najviše organizacijskih priprema – od nabavljanja zimskih guma i plaćanja cestarina preko osobne rezervacije smještaja, do nabavke hrane i vođenje brige o svim drugim detaljima putovanja. Ali kad je cijena savršena...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju