Je li zaista istina da se kalorije ne računaju kad si na odmoru? Nadamo se da je! Bilo da je riječ o degustaciji ili specijalitetima uličnog prodavača ili možda o pet sljedova gurmanske hrane koji sprema slavni kuhar u svom novom restoranu, uživanje u ukusnoj hrani je jedan od najugodnijih aspekata putovanja.

Posjetiti restoran s Michelinovom zvjezdicom za mnoge gurmane ne predstavlja samo vrhunac njihova putovanja, već je to zapravo njegov glavni razlog. Za one koji su u potrazi za iznimnom kvalitetom i VIP uslugom, Booking.com je prešao cijeli svijet i proučio navike više od pola milijuna putnika, kako bi vam sastavio popis šest jedinstvenih destinacija koje će zasigurno zagolicati čak i najzahtjevnije nepce. Od super zvijezda gurmanskih prijestolnica do skrivenih gastronomskih dragulja, ove ukusne destinacije morate posjetiti.

Jeste li gladni? Imamo još gurmanskih destinacija za vas. Razveselite svoje nepce s otkrivanjem i proučavanjem destinacija s popisa od 3461 putnika koji su testirali hranu, a koju možete pronaći uz pomoć Booking.com Passion search platforme.


Tokio

S više od 80.000 restorana i najvećom ribarnicom na svijetu, glavni grad Japana je kulinarski raj za sve ljubitelje hrane. Udaljen samo nekoliko minuta od stanice Sugamo u samom središtu Tokija, Tsuta je prvi svjetski restoran s juhama kojemu je dodijeljena prestižna Michelinova zvjezdica, a zaljubljenici u tjesteninu ga obavezno moraju posjetiti. Yuki Onishi, vlasnik i glavni šef kuhinje svojim gostima nudi jedinstveni specijalitet od rezanaca u juhi pripremljenih s tri različita umaka od soje, pripremljena na pari u vrućoj zdjeli s dodatkom umaka od crnih tartufa. Što još jedan gurman može poželjeti?

Provjerite Tosao João ponudu sa savršenim juhama u ovom nevjerojatnom restoranu u Tokiju.


San Sebastian


 
San Sebastian, poznat kao grad s najvećim brojem Michelinovih zvjezdica po četvornom metru, pravi je gastronomski raj i kulinarsko središte u Baskiji, na sjeveru Španjolske. Osim nevjerojatne hrane koja je dostupna na svakom uglu, ova destinacija koja se nalazi na španjolskoj obali koja obiluje prirodnim ljepotama, raznovrsnim noćnim životom i svjetski poznatim festivalima. Uz mnogobrojne fantastične restorane, s kojima ne možete pogriješiti, putovanje u San Sebastian nije potpuno ako ne degustirate tapase, poznate kao “pintxos”. Jela koja također morate probati su takozvana “gilda”, koja sadrži tapase, domaće inćune, masline, guindilla paprike i “txistorra”; tradicionalne kobasice napravljene od mješavine svinjskog i goveđeg mljevenog mesa.


Marlow, Ujedinjeno Kraljevstvo

Dom jedinom britanskom pubu, koji je nagrađen s dvije Michelin zvjezdice nalazi se u slikovitom gradiću Marlow. Ovaj gradić nalazi se na obalama rijeke Temze, samo 53 kilometra zapadno od središnjeg Londona. Kad razmišljamo o kultnoj britanskoj kuhinji, jedno od prvih jela kojih se sjetimo je poznati “fish 'n' chips", "mamino nedjeljno pečenje" i naravno sveprisutni "engleski doručak" koji se poslužuje diljem Ujedinjenog Kraljevstva, ali i u cijelom svijetu. U The Hand and Flowers gurmani mogu razveseliti svoja nepca uz rustikalne francuske klasike pripremljene od sezonskih namirnica poslužene u ugodnom okruženju.


Hong Kong

 

Pravi gurmanski raj, Hong Kong nije samo jedan od najnaseljenijih gradova na svijetu nego i dom najjeftinijih svjetskih restorana s dodijeljenom Michelinovom zvjezdicom. Maleni restoran Tim Ho Wan, koji je smješten u četvrti Mangkok, dobio je Michelinovu zvjezdicu 2010. godine. Za ljubitelje tjestenine “Dim Sum” ovo priznanje je u potpunosti opravdano. Košara “Dim Suma” prodaje se za manje od 2 dolara, stoga se preporuča doći što ranije jer je štand zbog pristupačnih cijena vrlo popularan.

Varšava

 

Poljski grad Varšava je odredište tradicionalnih poljskih specijaliteta kao što su variva s mesom i punjene knedle. Atelje Amaro, prvi restoran u Poljskoj koji je nagrađen s Michelinovom zvjezdicom, idealno je mjesto za uživanje u ukusnim poljskim jelima pripremljenim od svježih sastojaka. Njihovo jelo pod nazivom "The Wosk Pig”, inspirirano je činjenicom da je točka topljenja pčelinjeg voska i savršene temperature za sporo pečenje odojka 72 stupnja Celzijusova. Nakon što je dobro skuhan, posluži se kao terrine, uz med i sladoled od senfa i fini prah napravljen od kukuruza. Dobar tek!


Kyoto

 

Poznat kao gurmanska meka u Aziji i dom najboljih restorana na svijetu, Kyoto će na zadovoljiti i najzahtjevnija nepca na gastronomskoj sceni. Bivši glavni grad Japana je dom za 175 restorana koji su nagrađeni s Michelinovom zvjezdicom te se u njima poslužuju jela iz čak 20 različitih vrsta kuhinja. Uz ukusna jela, ova prekrasna destinacija ima mnogobrojna svetišta i hramove, kao i stabla trešanja koja svojim cvjetovima svake godine privlače mnogobrojne posjetitelje.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju