Deset minuta šetnje od hvarskog glavnog trga ili Pjace nalazi se kula koja kao da ne pripada ovom vremenu. Ta je "razglednica u prošlost" nekoć bila vjetrenjača, a sagradili su je franjevci 1761. godine na brijegu koji gleda na hvarsku luku i modro more.

Nakon što je vrijeme učinilo svoje, Ruina di Molino a Vento (ruševina vjetrenjače), kako je zove lokalno stanovništvo, pripala je vlasnicima koji su je obnovili i pretvorili u mali dom, a sada u njoj uživaju turisti. Oblik kule diktira prostor pa se uspinjući drvenim stepenicama dolazi do kuhinje opremljene suvremenim uređajima, blagovaonice, boravka i spavaće sobe. Budući da kula nije nikad bila namijenjena stanovanju prozori su mali, ali otkrivaju pogled uz koji ćete zaboraviti na televizor. Drvo i kamen se lijepo nadopunjuje s modernom tehnologijom. Kula ima i grijanje i hlađenje, Wi-Fi, vrt i parking.

Želite li spavati u ruševnoj vjetrenjači imajte na umu da je na Airbnb-u jako popularna, a redovito puni stupce svjetskih portala specijaliziranih za putovanja. Stoga, bukurajte na vrijeme.  

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju