Rolada za 6 osoba:
12 kriški kruha za tost
1 veliko jaje
100 grama maslaca
10 kriški tvrdog sira
8 kriški šunke
5 kriški mortadelle
10 kriški buđole
10 kriški kulena
2-3 čili papričice
1 čajna žličica češnjaka u prahu
1 čajna žličica talijanske mješavine začina

Priprema:

1. Na prozirnu foliju rasporedite tost kruh tako da dobijete jednu veliku površinu. Rubove tost kruha slijepite razmućenim jajem.

2. Valjkom za tijestom zgnječite kruh tako da dobijete ravnomjernu površinu.

3. Površinu namažite s otprilike polovicom maslaca.

4. Preko središnjeg dijela rolade poslažite svu salamu i sir, kao i komadiće čili papričica. Punjenje može biti i prema vašim željama.

5. Zarolajte roladu od dna prema vrhu. Stegnite je folijom i stavite u hladnjak na pola sata.

6. Preostalu količinu maslaca rastopite te pomiješajte sa začinima.

7. Razmotajte foliju. Preko rolade premažite maslac sa začinima.

8. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta, dok rolada ne dobije zlatno-smeđu boju.

9. Poslužite toplo sa sezonskom salatom. Dobar tek!

U videu Tastyja pogledajte kako se radi ova sendvič-rolada.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju