Risotto con Radicchio rosso trevisano e Pancetta

Sastojci za 4 osobe:

• 320 g riža carnaroli
• 30 g ekstra djevičansko maslinovo ulje
• 1.5 l temeljac od povrća
• 400 g crvenog radiča - il radicchio trevisano
• 150 g istarska panceta
• pola glavice luka
• 1 dcl crno vino
• 50 g maslac
• 100 g ribani parmezan
• sol i papar po ukusu

 

Priprema

1. Pripremiti temeljac od povrća - juhu od luka, mrkve i celera.

2. Narezati istarsku pancetu na kockice, luk na sitno, a bijeli dio radiča na trakice.

3. Na malo ulja prepržiti istarsku pancetu narezanu na sitne kockice.

4. Dodati luk i rizu i nastaviti s prženjem oko dvije minute.

5. Dodati crveni radič i to bijeli dio listova narezan na trakice i podliti s crnim vinom.

6. Kad vino ispari nastaviti zalijevati s temeljcem uz postupno miješanje.

7. Dvije do tri minute prije kraja kuhanja dodati crveni dio lista radiča, posoliti i popapriti. Dodati maslac i parmezan i odmaknuti s vatre.

8. Ostaviti jelo da odahne minutu dvije.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju