Risotto con Radicchio rosso trevisano e Pancetta
Sastojci za 4 osobe:
• 320 g riža carnaroli
• 30 g ekstra djevičansko maslinovo ulje
• 1.5 l temeljac od povrća
• 400 g crvenog radiča - il radicchio trevisano
• 150 g istarska panceta
• pola glavice luka
• 1 dcl crno vino
• 50 g maslac
• 100 g ribani parmezan
• sol i papar po ukusu
Priprema
1. Pripremiti temeljac od povrća - juhu od luka, mrkve i celera.
2. Narezati istarsku pancetu na kockice, luk na sitno, a bijeli dio radiča na trakice.
3. Na malo ulja prepržiti istarsku pancetu narezanu na sitne kockice.
4. Dodati luk i rizu i nastaviti s prženjem oko dvije minute.
5. Dodati crveni radič i to bijeli dio listova narezan na trakice i podliti s crnim vinom.
6. Kad vino ispari nastaviti zalijevati s temeljcem uz postupno miješanje.
7. Dvije do tri minute prije kraja kuhanja dodati crveni dio lista radiča, posoliti i popapriti. Dodati maslac i parmezan i odmaknuti s vatre.
8. Ostaviti jelo da odahne minutu dvije.