• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Skriveni restoran nadomak Zagreba koji oduševljava sve koji ga otkriju

Ako kao i mi slobodno vrijeme volite provoditi van grada, vodimo vas u malenu gastronomsku oazu koja se sakrila nadomak Zagreba. Okružen Plešivičkim vinogradima, restoran Karlo smješten na bregovitoj vinskoj cesti oduševljava ponudom hrane, ali i vina.

Punkufer avatar placeholder
Martina Miličević 22.09.2017 10:07 komentari
viber Created with Sketch.
Restoran Karlo - 3
Restoran Karlo - 3 (Foto:Punkufer)

Galerija Restoran Karlo - 3 7 Restoran Karlo - 1 7 Punjeni lungić sa domaćim korektima u umaku od vina i pesta genovese 7 Predjelo servirano oko grane vinove loze 7

U trendu Rakija Živjeli! Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela? Bunker JNA kod Novigrada Podravskog - 15 U odličnom stanju Gotovo uz glavnu cestu: Ogromni tajni bunker JNA-a za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili CR450 - 4 CR450 Novi najbrži vlak na svijetu: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost "metka" koji će juriti brzinom od 450 kilometara na sat


Zagreb je okružen vinogradima i vinskim cestama, koje bi bilo prava šteta ne posjetiti. Na Plešivici koju zovu i 'mala Champagnea' proizvode se neki od najboljih hrvatskih pjenušaca. U ovaj vinorodni kraj smjestio se i restoran Karlo koji gastronomski iznenadi sve koji se u njemu zateknu.

Maleni obiteljski restoran vode iskusni ugostitelji, koji su nakon vođenja restorana u Švicarskoj i na hrvatskoj obali svoju gastronomsku priču, za koju su nagrađeni kao najbolji restoran ruralne Hrvatske, započeli baš na Plešivici. Dočekat će vas vlasnica, gospođa Marijanka, dok je suprug Zdenko (Karlo) odgovoran za skladne kombinacije okusa koji će vam se naći na tanjuru.



Gospođa Marijana ujedno je i sommelier, pa ako niste sigurni s kojim biste vinom započeli ručak, prepustite se izvrsnim savjetima. U restoranu Karlo zaista paze na izbor vina i pronaći ćete velik dio poznatih, ali i manje poznatih plešivičkih vinara i njihovih etiketa.

Kako je ovaj kraj prvenstveno poznat po pjenušcima, mi smo naš posjet započeli s bijelim pjenušavim Griffinom Krešimira Ivančića. Izvrstan poznavatelj tehnologije vina, vrlo precizan i pedantan, a takva su i vina iz njihovih podruma. Krešo je pripremio i svoj rose pjenušac, napravljen od portugizca, autohtone pešivičke sorte koju smo imali prilike probati nedavno. Odlično ljetno osvježenje koje uskoro dolazi u prodaju!



Tek ste stigli, a već ste omamljeni atmosferom ovog jedinstvenog kraja. S terase se pruža pogled na okolne vinograde. Jedva čekamo sunčane dane kada ćemo moći jesti na otvorenom uz savršen pogled.
Ponuda restorana Karlo bazira se na lokalnim namirnicama i domaćoj proizvodnji. Vlasnici također njeguju vlastiti vrt iz kojeg će se često pronaći nešto na dnevnom meniju. Jelovnik ovdje nije definiran, osim sezonom i lokalno dostupnim namirnicama, a svaki dan gospođa Marijanka ponovno ga sastavlja i rukom piše na papire s različitim uzorcima.


Dnevna ponuda uključuje juhe, a mi smo probali miješanu juhu od bundeve i medvjeđeg luka. Već pri samom pogledu vidjet ćete koliko se pažnje pridaje serviranju jela, a vjerujte da okus te kombinacije nadmašuje sva očekivanja.



Vrlo često na jelovniku ćete pronaći divljač, ali i mnoge druge mesne specijalitete. Cijene glavnih jela, ovisno o danu ili sezoni, kreću se, u pravilu, oko 60 do 70 kuna za kojih ćete uživati u izvrsnim kombinacijama okusa. Iz kuhinje uz mesna jela dolaze kreativni i nesvakidašnji prilozi poput ukusne musake, štrukli ili domaćih mlinaca i kroketa.

Gospodin Karlo kulinarsko iskustvo gradio je između ostalog i u restoranu s 3 Michelinove zvjezdice u St. Moritzu, a to ćete primijetiti na svakom pažljivo pripremljenu tanjuru koji dođe iz kuhinje.



Ovo je restoran koji je oduševio sve vinske znalce koji se zateknu u Plešivičkom kraju i postao tradicionalno mjesto okupljanja. Malo tko ostaje ravnodušan ponudom hrane, prezentacijom jela i lokalnim vinarima te ugodnom atmosferom restorana Karlo. Bliži nam se vikend, a ako niste znali gdje ga provesti – nadamo se da smo vam dali dobru ideju.

 

Preporučujemo da unaprijed rezervirate stol. Dobar tek!

Restoran Karlo
Plešivica 41
Jasterbarsko
T: 01/6293-091
M: 091/9109-751 M: 091/5149-301

  • #gdje sjesti
  • #restoran karlo
  • #plešivica
  • #gdje jesti
  • #martina miličević
  • #kamo na izlet
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Pohane masline punjene mesom recept
Jeste li probali?
Pohane masline punjene s tri vrsta mesa prefino su talijansko predjelo, a možete ga napraviti i kod kuće
Prijenosni uređaj za sušenje i glačanje Launbot tvrtke ZERO Lab
Hit s Kickstartera
Uređaj od 265 grama koji istovremeno suši i pegla odjeću - savršeno je rješenje za putovanja
Ježeva kućica: zgodno mjesto iz nekog drugog vremena
Fini okusi u maksimirskoj šumi
Ježeva kućica: Zgodno mjesto iz nekog drugog vremena koje bi moglo malo podebljati porcije priloga
Zagorske lazanje: Novo lice purice s mlincima gotovo dok kažeš "mljac"
Neodoljivo sočno
Zagorske lazanje: Savršen recept za potrošiti ostatke od purice s mlincima
Recept za mađaricu koju nećete ni stići poslužiti na stol
Kraljica kolača
Recept za mađaricu koju nećete ni stići poslužiti na stol
Gotovo uz glavnu cestu: Tajni bunker JNA za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili
U odličnom stanju
Gotovo uz glavnu cestu: Ogromni tajni bunker JNA-a za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili
Kako ispeći meso za blagdane?
Mmm, tako dobro!
Hrskava kožica, a meso mekano kao maslac! Evo kako možete napraviti savršeno pečenje za blagdane
Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela?
Živjeli!
Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela?
Novi najbrži vlak na svijetu: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost "metka" koji će juriti brzinom od 450 kilometara na sat
CR450
Novi najbrži vlak na svijetu: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost "metka" koji će juriti brzinom od 450 kilometara na sat
Gotovo uz glavnu cestu: Tajni bunker JNA za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili
U odličnom stanju
Gotovo uz glavnu cestu: Ogromni tajni bunker JNA-a za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili
Savršeno pečeni odojak: 5 savjeta za mekano meso i najhrskaviju koricu
Topi se u ustima
Savršeno pečeni odojak: 5 savjeta za mekano meso i najhrskaviju koricu
Nježan, a pun okusa: Pekarski krumpir za koji će vas tražiti recept - i repete
Patatas panaderas
Nježan, a pun okusa: Pekarski krumpir za koji će vas tražiti recept - i repete

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Srpska ministrica potvrdila: MOL u pregovorima za kupnju NIS-a
Energetika
Ovo će odjeknuti i u Hrvatskoj: Srpska ministrica potvrdila tko pregovara o kupnji NIS-a
Rumunjska vojska podigla borbene zrakoplove zbog ruskih dronova
ROJEVI DRONOVA
Uzbuna u NATO članici! Podigli lovce F-16, građanima poslano upozorenje: "Ostanite u kućama"
Peteročlana obitelj kod Našica otrovala se ugljikovim monoksidom
Kod Našica
Horor na istoku Hrvatske: Otrovana cijela obitelj, među njima i dvoje djece. Kad je serviser ušao u kuću...
show
Stjepan Vukadin podijelio blagdanske fotografije s obitelji
idilični prizori
Chef Vukadin raznježio fotkama s lijepom suprugom i djecom: ''Kao med su!''
Nikoli Grmoji uoči Badnjaka preminula punica
''čekaj nas gore...''
Nikola Grmoja uoči blagdana objavio pretužnu vijest: ''Sprovod na Badnjak, na prvu nespojivo...''
Barbara Grubišić intervju MasterChef:
''ponosna sam na sebe!''
Njezino MasterChef putovanje bilo je sve samo ne jednostavno: ''Slova su mi bježala, teško se bilo koncentrirati''
zdravlje
Sirup od lovora protiv kašlja: Jednostavan, ali moćan lijek
Rado će ga piti i djeca
Sirup od lovora protiv kašlja: Jednostavan, ali moćan lijek
Hodanje prije ili poslije obroka – što je bolje?
Dobro je znati
Hodanje prije ili poslije obroka – što je bolje?
Opasni virus već se širi prije blagdana: Stručnjaci upozoravaju na jednu od najgorih sezona dosad
Oprez!
Opasni virus već se širi prije blagdana: Stručnjaci upozoravaju na jednu od najgorih sezona dosad
zabava
Vozači doživjeli šok kad su se vratili na parkiralište, baš svaki auto je oštećen
Jao…
Vozači doživjeli šok kad su se vratili na parkiralište, baš svaki auto je oštećen
Spremila mu kolač, a on joj iskreno odgovorio i osvojio cijeli Balkan
Urnebesno
Spremila mu kolač, a on joj iskreno odgovorio i osvojio cijeli Balkan
Kviz koji je sve osim lagan - samo za prave znalce
Pokažite što znate!
Kviz koji je sve osim lagan - samo za prave znalce
tech
Pet više nije dovoljno? Znanstvenici tvrde da ljudi imaju čak i više od 30 osjetila
Zanimljivo
Pet više nije dovoljno? Znanstvenici tvrde da ljudi imaju čak i više od 30 osjetila
Obitelj ga je tražila gotovo 30 godina, a njegov pronalazak iznenadio je sve
U potpunosti isti
Obitelj ga je tražila gotovo 30 godina, a njegov pronalazak iznenadio je sve
Otkriven novi udaljeni planet koji prkosi svim očekivanjima astronoma
Ne bi trebao postojati, no...
Otkriven novi udaljeni planet koji prkosi svim očekivanjima astronoma
sport
Real Madrid uljepšao Božić Martinu Baturini: Donešena odluka koja se dugo čekala
Odbrojavanje počinje
Real Madrid uljepšao Božić Martinu Baturini: Donešena odluka koja se dugo čekala
Gazzetta dello Sport: Christian Pulišić u vezi sa Sydney Sweeney
Priča je krenula
Američki Hrvat u vezi s poznatom seks-bombom? Talijani na Božić lansirali vijest
Joško Jeličić o Dinamovoj želji: "Taj dečko ne može čuvati ni gumenu patku"
Ovo će odjeknuti
Joško Jeličić kritizira Dinamovu želju: "Taj dečko ne može čuvati ni gumenu patku"
tv
MasterChef: Renata Burić u intervjuu za novatv.hr nakon eliminacije iz MasterChef kuhinje
ZANIMLJIVO!
Renata iskreno podijelila svoja razmišljanja nakon odlaska: "Otto ne treba biti u finalu!"
MasterChef: Posljednji dvoboj za polufinale - tko će svojim postupkom uvrijediti chefa?!
OTTO VS SELMA
Posljednji dvoboj za polufinale - tko će svojim postupkom uvrijediti chefa?!
MasterChef: Antonija Rittuper druga je polufinalistica MasterChefa! "Baš sam ponosna!"
BORBA!
Antonija Rittuper druga je polufinalistica MasterChefa! "Baš sam ponosna!"
putovanja
Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela?
Živjeli!
Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela?
Gotovo uz glavnu cestu: Tajni bunker JNA za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili
U odličnom stanju
Gotovo uz glavnu cestu: Ogromni tajni bunker JNA-a za koji "nisu znali" ni oni koji su ga gradili
Do 1000 eura za kilogram: Divlje "povrće" koje uspijeva i u Hrvatskoj postaje sve traženije među gurmanima
Najskuplje na svijetu...
Do 1000 eura za kilogram: Divlje "povrće" koje uspijeva i u Hrvatskoj postaje sve traženije među gurmanima
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Kina preuzima vodeću ulogu u proizvodnji i izvozu automobila – loše vijesti za Europu, ali i za samu Kinu
nema pobjednika
Kina preuzima vodeću ulogu u proizvodnji i izvozu automobila – loše vijesti za Europu, ali i za samu Kinu
Ovih 10 milijardera povećalo je bogatstvo za 730 milijardi dolara u 2025. – među njima i jedan Europljanin
najveći dobinici godine
Ovih 10 milijardera povećalo je bogatstvo za 730 milijardi dolara u 2025. – među njima i jedan Europljanin
lifestyle
Zagreb špica: Traperice u zimskim street style izdanjima tri djevojke
NEMAJU KONKURENCIJE
Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima
Mala crna haljina hit je u Dubrovniku za blagdane 2025.
Potvrdile ove fotografije
Ovo je najpopularnija haljina u Dubrovniku za blagdane – s njom se nikad ne griješi
Catheine Middleton u smeđem na božićnoj misi
BEZ KONKURENCIJE
Princeza Catherine na božićnoj misi potvrdila najveći modni trend ove zime
sve
Real Madrid uljepšao Božić Martinu Baturini: Donešena odluka koja se dugo čekala
Odbrojavanje počinje
Real Madrid uljepšao Božić Martinu Baturini: Donešena odluka koja se dugo čekala
Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela?
Živjeli!
Jeste li znali: Zašto nikada ne bismo trebali popiti "jednu ljutu" prije jela?
Stjepan Vukadin podijelio blagdanske fotografije s obitelji
idilični prizori
Chef Vukadin raznježio fotkama s lijepom suprugom i djecom: ''Kao med su!''
Ježeva kućica
Fini okusi u maksimirskoj šumi

Ježeva kućica: Zgodno mjesto iz nekog drugog vremena koje bi moglo malo podebljati porcije priloga

Janjetina je sočna i mekana, razdvaja se od kosti, ma milina. Jedino ne razumijem trend kod čini mi se većine restorana, a koji se tiče priloga... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Spomenik hrvatskoj himni - 1 Putovanja
    Dolina Zelenjak

    Ovdje je Hrvatska postala "Lijepa Naša": Mjesto za izlet u Hrvatskom zagorju na kojem ćete brzinski napuniti baterije

  • Plešivica - 12 Zanimljivosti
    Odjek prošlosti

    Napuštena bolnica usred šume: Pogledajte kako izgleda plešivička ruševina koju nemilosrdno nagriza vrijeme

  • Ježeva kućica Hrana i piće
    Fini okusi u maksimirskoj šumi

    Ježeva kućica: Zgodno mjesto iz nekog drugog vremena koje bi moglo malo podebljati porcije priloga

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close