"Ichiran Ramen" je popularan lanac restorana u Japanu koji služi samo jedno jelo, a potiče goste da u njega dolaze sami. Restoran je podijeljen u kabine koje gledaju u zid, a koje gostima omogućavaju totalnu privatnost umjesto ljudske interakcije.

Razgovor među gostima i osobljem je zabranjen, a narudžba se prima pismenim putem. Iako se može naručiti tek juha s mesom, povrćem i rezancima, gosti mogu odabrati gustoću, začinjenost i dio namirnica u ovome jelu tako što kemijskom olovkom označe željeno na dobivenom formularu.

Kada ste spremni naručiti, pritisnite gumb u kabini nakon čega se otvara prozorčić. Anonimni konobar (ili bolje rečeno ruke nepoznatog zaposlenika) bez riječi će uzeti papir, te vam kroz okno dostaviti jelo. Juhu s rezancima platit ćete putem automata postavljenom na ulazu.

 

A post shared by Nicole fa  Chan (@nicocoooo) on

Imajte na umu da restoran obeshrabruje svoje goste da tijekom boravka koriste svoj mobitel, provjeravaju društvene mreže i da im na bilo koji drugi način pažnja bude odvraćena od jela. Umjesto toga potiču ih da prakticiraju mindfulness, odnosno usmjereno uživaju u svakom zalogaju jela.

Vlasnik Manabu Yoshitomi došao je na ideju za pokretanje Ichiran Ramena kada su mu prijateljice priznale da ne vole jesti rezance u restoranima, jer ne žele da ih drugi gledaju kako konzumiraju ove sklizavu i nespretnu vrstu hrane.

Ovaj se restoranski lanac iz Japana proširio na Hong Kong i Sjedinjenje Američke Države, a postao je iznimno popularan među asocijalnim osobama, kao i onima koji ne trpe društvo tijekom obroka. Obrok ćete platiti od 50-ak to 135 kuna, ovisno o narudžbi, ali i zemlji u kojoj jedete.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju