Sastojci (za 4 osobe):

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

1 l vode
prstohvat soli
žličica maslinovog ulja
500 g dvopeka ili starog kruha
3 lista sušenog lovora Podravka
prstohvat crnog papra Podravka
4 jaja


Priprema:

Nalijte vodu u lonac, dodajte lovorov list, maslinovo ulje, posolite, popaprite i stavite da se grije. Kada je voda zagrijana stavite prepečence ili stari kruh. Neka se sve kuha dok ne postane kaša. U tanjuru razmutite jaje te vruću panadu prelijte preko.

Prepecite malo badema na tavi te ih pospite preko svega. Na samom kraju pospite još koju kap maslinovog ulja - i to je to!

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!