Vrijeme blagdana već je davno iza nas, a i novogodišnjih odluka vezanih uz vježbanje i zdraviju prehranu. Ako tražite ideje što pojesti, zdravo, ukusno, zasitno, a i toplo za zimu koja je nakon ovog proljetnog prosinca konačno stigla, dajemo vam ideju za egzotično varivo od crvene leće i kokosa.

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Šumske gljive Odaberite stranu Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?

Iako je samo jelo vegetarijansko, mesojedi si ga mogu "začiniti" kojim komadićem mesa. Za zdraviju varijantu ubacite pileće bijelo meso u varivo, a za nezdravu prepržite špek i poslužite ga kao prilog.

Sastojci:

1 luk
2 češnja češnjaka
komadić naribanog đumbira
curry
ljuta papričica (može i čili ili kajenski papar)
1 konzerva kokosovog mlijeka
20 dag crvene leće
1-2 žlice kokosovih mrvica
1 šaka špinata ili blitve
jogurt
1 konzerva pelata
sol
voda

Priprema:

Prodinstajte luk, pa kad poprimi boju, ubacite češnjak i đumbir. Dinstajte još malo, pa ubacite začine te kokosovo mlijeko. Tada dodajte leću i kokosove mrvice te sol i vodu. Kuhajte nekih 25 do 30 minuta, dok se ne zgusne. Pred kraj ubacite pelate i špinat čije ste listove prethodno pofurili i nasjeckali, a po želji i dvije žlice jogurta.