Sastojci za pivski gulaš: 
 
500 g rebra
250 g obraza
50 g slanine
25 g suhih vrganja
50 g luka
100 g mrkve
250 ml crnog ili rezanog
500 ml pilećeg temeljca
sol, papar
Mljeveni klinčić
Cimet
2 lovorova lista
Ružmarin
Timijan papar
Ljuta paprika
Dimljena paprika
Krumpir
Kiselo vrhnje

> Zbogom, kobasice: 10 stvari koje trebate probati na zagrebačkom Adventu

U trendu Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Tekućina iz konzerve slanutka ili graha zove se aquafaba Važno pitanje Treba li ispirati tekućinu iz konzerve graha ili slanutka? Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane


Priprema:

1. Namočite vrganje u vodi. Rebra očistite i narežite na kocke veličine oraha. Maknite kožu i žilice. Očistite i narežite obraze.

2. Meso sotirajte na ulju u širokoj posudi pa izvadite van i dodajte sjeckani luk s mrkvom i slaninom, sol i lovorov list pa posolite.

3. Nakon 10-15 minuta dolijte juhu i pivo, dodajte meso te sve začine osim paprike. Dodajte ocijeđene vrganje.

4. Vodu od vrganja procijedite kroz cjedilo pa umiješajte paprike i ulijte u posudu s mesom. Malo dosolite i popaprite, a prema potrebi dolijte vode. 

5. Kuhajte meso 10 minuta. Prebacite u duboku posudu za pečenje, poklopite i pecite dva sata u pećnici na 160°C, a po potrebi i dulje.

6. Gulaš dovršite tako da mu dodate kocke krumpira kuhane na pari. Ukrasite sjeckanim korijandrom i žlicom masnog kiselog vrhnja.