Sastojci za pivski gulaš: 
 
500 g rebra
250 g obraza
50 g slanine
25 g suhih vrganja
50 g luka
100 g mrkve
250 ml crnog ili rezanog
500 ml pilećeg temeljca
sol, papar
Mljeveni klinčić
Cimet
2 lovorova lista
Ružmarin
Timijan papar
Ljuta paprika
Dimljena paprika
Krumpir
Kiselo vrhnje

> Zbogom, kobasice: 10 stvari koje trebate probati na zagrebačkom Adventu


Priprema:

1. Namočite vrganje u vodi. Rebra očistite i narežite na kocke veličine oraha. Maknite kožu i žilice. Očistite i narežite obraze.

2. Meso sotirajte na ulju u širokoj posudi pa izvadite van i dodajte sjeckani luk s mrkvom i slaninom, sol i lovorov list pa posolite.

3. Nakon 10-15 minuta dolijte juhu i pivo, dodajte meso te sve začine osim paprike. Dodajte ocijeđene vrganje.

4. Vodu od vrganja procijedite kroz cjedilo pa umiješajte paprike i ulijte u posudu s mesom. Malo dosolite i popaprite, a prema potrebi dolijte vode. 

5. Kuhajte meso 10 minuta. Prebacite u duboku posudu za pečenje, poklopite i pecite dva sata u pećnici na 160°C, a po potrebi i dulje.

6. Gulaš dovršite tako da mu dodate kocke krumpira kuhane na pari. Ukrasite sjeckanim korijandrom i žlicom masnog kiselog vrhnja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju