Iako je nama krumpir gotovo uvijek prvi izbor kada se radi o prilozima, malo bismo ipak trebali promijeniti jelovnik. Pa ako ste i vi raspoloženi za odmak od krumpira, riže i uobičajenih namirnica koje često jedemo, isprobajte ovaj fantastični recept koji idealno paše s mesom, nakon kojeg ćete sigurno krumpir češće zamijeniti u jelu (kao i mi). 

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Sastojci:

5 srednje velikih mrkvi
2 češnja češnjaka
Maslac
Peršin
Sol
Papar

Priprema:

1. Ogulite i nasjeckajte mrkvu na komadiće veličine 3 do 4 centimetra. Stavite maslac na tavu i ubacite sitno narezan češnjak te ga pržite nekoliko sekundi, dok češnjak ne pusti miris (pazite da ne zagori).

2. Dodajte mrkvu i dinstajte nekoliko minuta. Preselite u pleh za pečenje. Pecite dok mrkva ne omekša. Posolite, popaprite, stavite nasjeckanog peršina. Dobar tek!