Osim efektnog izgleda, ove pite su odličnog osvježavajućeg okusa, a savršeno idu uz kuglicu sladoleda. Od količine sastojaka navedenih u receptu dobit ćete 6 mini pita.

Sastojci:

Podloga:

100 g keksa (petit, digestive ili čajni kolutići)
50 g krupno mljevenih badema
60 g maslaca

Curd od borovnica:

1 šalica svježih borovnica
20 ml soka svježeg limuna
1 cijelo jaje
1 žumanjak
½ šalice šećera
30 g maslaca

 

A post shared by Barbara (@barbarina_foodiona) on

Priprema:

Kekse izmrvite pomoću valjka za tijesto ili blendera, dodajte im krupno mljevene bademe i otopljeni maslac. Promiješajte, prebacite u 3 mini kalupa za pite ili kalup promjera 20 cm i smjesu dobro utisnite. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

Borovnice i sok od limuna lagano zagrijavajte na vatri dok borovnice ne omekšaju, oko 3 do 5 minuta. Protisnite smjesu kroz cjedilo laganim pritiskom žlice, kako bi se riješili kožice i koštica. Ostavite sa strane da se ohladi. Umutite zajedno žumanjke i jaje. Dodajte šećer i miješajte pjenjačom dok smjesa ne postane svijetlo žute boje. Prelijte smjesu jaja u pire od borovnica i promiješajte.

Smjesu stavite na srednje jaku vatru, konstantno miješajte dok se krema ne zgusne, oko 8 do 10 minuta. Skinite posudu s vatre i lagano umiješajte maslac. Podlogu od keksa i badema prelijte kremom od borovnica i ostavite u hladnjaku 2 sata da se stisne.

Više recepata i priča s putovanja naše Barbare potražite na njenom blogu Foodiona, Facebook straniciInstagram profilu i Youtube kanalu. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju