Sastojci za mesnu štruca:
900 grama mljevenog mesa
2 žlice maslaca
150 grama luka
3-4 češnja češnjaka
2 jaja
½ čajne žličice soli
½ čajne žličice papra
¼ čajne žličice gorušice
½ čajne žličice mažurana
½ čajne žličice timijana
3-4 žlice svježeg peršina
100 ml umaka od rajčice
1-2 žlice umaka Worchestera
100 ml punomasnog mlijeka
3 kriške kruha

Sastojci za glazuru:
50 ml kečapa
50 ml umaka od čilija
200 ml umaka za roštilj

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva.

2. Otopite maslac u dubljoj tavi i na njemu prepržite kockice luka dok ne omekšaju. Dodajte i nasjeckani češnjak, pa pirjajte oko jedne minute.

3. Luk i češnjak prebacite u veliku zdjelu i pustite da se ohladi.

4. U mlijeku namočite kriške kruha, pa ih pomiješajte s lukom, mljevenim mesom, jajima, začinskim biljem i umakom od rajčice.

5. Štrucu stavite u kalup kojeg ste prethodno namazali s maslacem ili uljem.

6. Preko štruce stavite pola glazure i stavite peći na 30 minuta.

7. Izvadite štrucu iz pećnice premažite po vrhu ostatak glazure pa vratite u pećnicu na još pola sata.
Pustite da se ohladi desetak minuta prije rezanja i posluživanja. Dobar tek!

U videu pogledajte kako se radi ovo jednostavno pečenje, koje se izvrsno sljubljuje uz pire od krumpira i sezonsku salatu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju