Sastojci:
300 ml tople vode
1 žlica soli
1 žlica šećera
7 grama suhog kvasca
900 grama brašna
3 žlice ulja
120 grama sode bikarbone
2 žumanjka
krupna morska sol za posipanje

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 230 Celzijevih stupnjeva.

2. U staklenoj zdjeli pomiješajte vodu, jednu žlicu soli i šećera te suhi kvasac. Pustite sastojke tako oko pet minuta dok se kvasac ne počne pjeniti.

3. Dodajte brašno i dvije žlice ulja pa miješajte dok ne dobijete kuglu tijesta.

4. Izvadite tijesto, namastite zdjelu s preostalim uljem, vratite tijesto u zdjelu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom mjestu oko sat vremena da se diže.

5. Podijelite tijesto na osam dijelova.

6. Razvucite svaki komad tijesta u duge trake te ih svežite u oblik pereca.

7. Zagrijte lonac vode i u nju stavite sodu bikarbonu. Prokuhajte perece u kipućoj vodi tridesetak sekundi pa ih prebacite na papir za pečenje.

8. Premažite ih žumanjkom i pospite krupnom morskom solju.

9. Pecite u pećnici oko 10 do 15 minuta dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Dobar tek!

U videu Tasty Junior pogledajte proces izrade mekih pereca.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju