Uz samo nekoliko omiljenih sastojaka lisnato tijesto se pretvara u neiscrpnu inspiraciju za slasne zalogaje. Trokuti, pravokutnici ili krugovi pune se šunkom i sirom, špinatom, pa čak i viškom faširanaca koje je dovoljno „obući“ u tijesto.

Umjesto mljevenog mesa poslužit će i pečenice kojima prethodno maknite ovitak i popržite ih u tavi. Uz hrskave i sočne paketiće poslužite mješavinu jogurta i vrhnja s koprom ili domaću šalšu i spremni ste za uživanje!

Sastojci za jastučiće:

500 g zamrznutog lisnatog tijesta
250 g mljevenog mesa
1 glavica luka
1 jaje
sol, papar;

Priprema:

1. Lisnato tijesto ostavite da se odmrzne, a za to vrijeme pripremite nadjev.

2. Nasjeckajte i popržite luk pa dodajte meso i pirjajte. Pred kraj začninite.

3. Tijesto stanjite valjkom pa narežite na pravokutnike. Na polovice pravokutnika rasporedite pripremljeni nadjev, a drugu polovicu napravite rezove nožem.

4. Rubove navlažite vodom pa tijesto s prorezima preklopite preko nadjeva i vilicom pritisnite rubove.

5. Žumanjak dobro istucite i premažite preko tijesta. Prema želji pospite sezamom.

6. Pripremljene jastučiće posložite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 - 20 minuta.

Hrskava pohana riba Hrana i piće Trik s hladnim pivom za najhrskaviju pohanu ribu ili piletinu