Želite li ispohati hrskav komad ribe ili piletine, poslužite se tijestom na bazi hladnog piva. Chef John s YouTube kanala Food Wishes obožava pečene komade koji ostaju hrskavi i desetak minuta nakon što ih izvadite iz dubokog ulja.

Razvio je recept koji savršeno obavija ribu ili meso te daje sočan i hrskav rezultat. No da bi uspio meso se mora prvo u potpunosti odlediti, posušiti sva tekućina, te umočiti u rižino brašno.

Pečeni krumpir Hrana i piće Trik Jamieja Olivera za savršene pečene krumpire kojima nećete moći odoljeti

Sastojci za smjesu za pohanje:
130 g glatkog brašna
1,5 čajne žličice praška za pecivo
½ čajne žličice soli
2 žlice rižina brašna
220 ml lager piva

Priprema:
1. Smiješajte prvo sve suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo i sol, pa polako dodajte pivo. Svi sastojci moraju biti hladni.

2. Miješajte pjenjačom dok ne dobijete smjesu kao nalik za palačinke. Ako želite deblji omotač tijesta oko ribe ili piletine, smjesa bi trebala biti nešto gušća.

3. U dobivenu smjesu ubacite komade ribe ili piletine koje ste prethodno dobro posušili te lagano obavili s nešto rižina brašna. Meso će biti hrskavije ako koristite manje komade za pohanje.

4. Stavite pržiti u duboko ulje zagrijano na 190 Celzijevih stupnjeva tri do četiri minute dok se komadi ne ispeku, a površina ne dobije zlatnosmeđu boju.

5. Izvadite pohance iz ulja, stavite na papir za upijanje viška masnoće pa poslužite uz umak po želji i sezonsku salatu.

U videu Food Wishesa pogledajte kako chef John priprema pohanu hrskavu ribu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju