Za ovaj kolač od kave ne treba vam pećnica, samo malo jači blender. Pripremit ćete ga dok kažete kolač ili keks, samo se trebate malo strpiti jer treba neko vrijeme provesti u zamrzivaču prije posluživanja. 

Kolač od kave

Kora:

150 g indijskih oraščića
175 g nasjeckanih datulja
2 žličice instant-kave
2 žlice vode

Krema:

1 konzerva kokosove kreme
2 žličice instant-kave
2 žlice meda ili javorova sirupa
2 žlice Baileysa ili drugog sličnog likera

Glazura:

3 žlice otopljenog kokosova ulja
3 žlice kakaa
med ili javorov sirup (količina po želji, od 1 žličice do 3 žlice)

Priprema:

1. Stavite sve sastojke za koru u blender i izblendajte dok se smjesa ne poveže. Utisnite u manji pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.

2. Operite blender i u njega ubacite sastojke za kremu i izblendajte dok se ne dobije glatka smjesa. Premažite preko kore u plehu. Stavite u zamrzivač i ostavite sat vremena.

3. Nakon sat vremena počnite pripremati glazuru. Otopite kokosovo ulje, dodajte kakao i med ili javorov sirup. Prelijte preko kolača i vratite u zamrzivač dok se ne stisne.

4. Izvadite 15-ak minuta prije posluživanja da "malo dođe sebi". Uživajte!

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju