Za ovaj kolač od kave ne treba vam pećnica, samo malo jači blender. Pripremit ćete ga dok kažete kolač ili keks, samo se trebate malo strpiti jer treba neko vrijeme provesti u zamrzivaču prije posluživanja.
Kolač od kave
Kora:
150 g indijskih oraščića
175 g nasjeckanih datulja
2 žličice instant-kave
2 žlice vode
Krema:
1 konzerva kokosove kreme
2 žličice instant-kave
2 žlice meda ili javorova sirupa
2 žlice Baileysa ili drugog sličnog likera
Glazura:
3 žlice otopljenog kokosova ulja
3 žlice kakaa
med ili javorov sirup (količina po želji, od 1 žličice do 3 žlice)
Priprema:
1. Stavite sve sastojke za koru u blender i izblendajte dok se smjesa ne poveže. Utisnite u manji pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
2. Operite blender i u njega ubacite sastojke za kremu i izblendajte dok se ne dobije glatka smjesa. Premažite preko kore u plehu. Stavite u zamrzivač i ostavite sat vremena.
3. Nakon sat vremena počnite pripremati glazuru. Otopite kokosovo ulje, dodajte kakao i med ili javorov sirup. Prelijte preko kolača i vratite u zamrzivač dok se ne stisne.
4. Izvadite 15-ak minuta prije posluživanja da "malo dođe sebi". Uživajte!