Brokula je puna vitamina C i K, željeza i kalija, ima visok udio vlakana, a ima i proteina. Snižava kolesterol, dobra je za zdravlje očiju, a u ovim zimskim danima treba je jesti jer podiže imunitet.

Iako je najzdravije pripremiti ju na pari, kako bi zadržala većinu vitamina i minerala, ako vam ova ideja nije privlačna, u juhi će sigurno biti izvrsna.

A ako vam je uobičajena krem juha od brokule dosadila, isprobajte ovu varijantu na tajlandski način s kokosovim vrhnjem i curryjem.

Sastojci:

1 brokula
1 crveni luk
3 češnja češnjaka
2 dcl kokosovog vrhnja ili mlijeka
Sol
Curry
Voda
Maslinovo ulje

Priprema:

Popržite luk i češnjak na maslinovom ulju dvije do tri minute. Dodajte kokosovo vrhnje ili mlijeko te začine pa sve dobro promiješajte. Dodajte brokulu i vodu, tek toliko da prekrije brokulu. Kuhajte oko 5,6 minuta, dok brokula ne omekša.

Ubacite u blender i izblendajte.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju