Tradicionalno meksičko jelo, burito, inače se sastoji od tortilje od pšeničnog brašna punjene nadjevom koji se uglavnom sastoji od mesa i graha. Ovo su buritosi u malo drugačijoj verziji. Umjesto tortilje tu su tikvice.

U trendu Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Robinzonska kuća Tubile na Krku, Airbnb - 6 85 eura na noć Kućica od 20 kvadrata na Krku savršena je za one koji se žele udaljiti od gužve i pronaći malo mira i tišine Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane

Sastojci:

1 crveni luk
1-2 češnja češnjaka
500 g mljevenog mesa
1 konzerva slatkog kukuruza
1 konzerva crnog graha
3-4 srednje velike tikvice
Cherry rajčice
Cheddar ili gouda
Ljuta papričica ili čili
Slatka papričica
Kumin
Sol
Papar
Maslinovo ulje

Priprema:

1. Prvo na maslinovom ulju prodinstajte luk pa dodajte mljeveno meso. Kada je meso gotovo, procijedite ga. Ubacite češnjak, ljutu papričicu/čili, slatku papričicu, kumin, sol i papar. Promiješajte pa dodajte kukuruz, crni grah i cherry rajčice.

2. Pripremite tikvice i izdubite sredinu. Napunite mesom i preko svake tikvice stavite naribani sir.

3. Pecite 25 minuta na 170 stupnjeva. Dobar tek!