Provedite blagdane sa stilom ispijajući liker od jaja i ruma (eng. Eggnog), koji se tradicionalno služi u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi.

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Riječ je o utješnom (i kaloričnom) napitku koji obuhvaća najmirisnije božićne začine, vrlo se lako priprema i pije.

Božićni liker od jaja i ruma - sastojci:

  • 1 litra mlijeka
  • 10 žumanjaka
  • 300 g šećera
  • 250 ml ruma
  • 400 g slatkog vrhnja
  • 4-5 klinčića
  • 1 čajna žličica mljevenog cimeta
  • 2 žlice ekstrakta od vanilije
  • ½ čajne žličice muškatnog oraščića

Božićni liker od jaja i ruma - priprema:

  1. Pomiješajte mlijeko, klinčiće i cimet, stavite tekućinu u lonac, pa ju ugrijte na najlaganijoj vatri oko pet minuta.
  2. U odvojenoj zdjeli dobro istucite žutanjke i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu, pa im polako dodavajte toplo mlijeko.
  3. Prebacite cijelu smjesu u lonac i kuhajte na umjerenoj temperaturi oko tri minute dok se smjesa ne zgusne. Imajte na umu da napitak ne smije zavriti.
  4. Procijedite tekućinu od klinčića i pustite da ohladi. U ohlađenu tekućinu dodajte slatko vrhnje, ekstrakt od vanilije, muškatni oraščić i rum. Dobro ohladite u hladnjaku prije posluživanja.
  5. Ovako pripremljen božićni koktel možete držati u hladnjaku desetak dana. Živjeli!

Stigao je Špicer: Pravi zagrebački liker od kuhanog vina u božićnom ruhu Špicer - 1 Špicer - 5 Špicer - 4 +2 Špicer - 3