Otkako su se pojavili na tržištu, Boombarovi likeri od suhe šljive i lješnjaka postali su hit na stolovima ljubitelja kratkih, ali slatkih pića, a od nedavno su se njihovoj obitelji od 15 okusa pridružila i dva noviteta.

Zagrebački Špiceri likeri su od crnog i bijelog kuhanog vina koji oživljavaju onaj après ski osjećaj kada umorni i sretni siđete sa skijališta i primite vruću šalicu promrzlim rukama – ili pak fino zabundani uživate uz omiljeni napitak u šarenilu muvinga i božićnih lampica na adventskim trgovima.

Kako nam priča vlasnica Boombara Kristina Ćurić, novitet na hrvatskom tržištu marljivo skuplja nove obožavatelje fine kapljice. I dok je crni klasik nešto draži publici, i bijeli Špicer skuplja lovorike. Već na prvi miris osjetit ćete klinčiće, cimet, koricu naranče i kardamom koji se u ustima spajaju s okusima karamele i iločke frankovke, ili traminca – ovisno o tome što vam je u čaši. Aftertaste traje i traje pa traži novi gutljaj no imajte na umu da likeri imaju solidnih 28 posto alkohola. Cijena im je 19,99 eura.

Kristina Ćurić savjetuje da Špicere poslužite bez leda i limuna, ali izbor je na vama. Boce je u blagdansko ruho odjenula mlada umjetnica Jana Jančiković koja studira restauraciju u Parizu, a uskoro će zajedničkim snagama krenuti i u neke nove pitke projekte kojima će Boombar ljubav prema Zagrebu staviti u prvi plan.

Na božićnoj radionici s chefom Marijem Miheljom polaznici su naučili zanimljive kulinarske tehnike i kreirali jelo idealno za blagdanska druženja Božićna radionica by Mario Mihelj - 3 Božićna radionica by Mario Mihelj - 3 Božićna radionica by Mario Mihelj - 4 +23 Božićna radionica by Mario Mihelj - 5

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju