Mnogi od nas traže odmor i van urbanih središta, pa ako ste slučajno u potrazi za zelenim odmorom, portal Euronews objavio je četiri odredišta koja bi svakako valjalo obići. Naravno, lijepo je primijetiti da je među njima prepoznata i Lijepa Naša!

Država: Island
Vrijeme: Studeni
Koliko dugo: 6 dana

Započnite put u Reykjaviku, te se iz glavnog grada otisnite u istraživanje prirodnih ljepota ovog otoka. Pritom ćete uživati u erupcijama gejzira, slapovima, vulkanima i ledenjacima, a ne sumnjamo kako ćete se u nekoj od laguna i okupati, uživajući u tom geotermalnom čudu.

Također, gledanje polarne svjetlosti iz krovne hidromasažne kade ili saune poseban je užitak, pa ako si ikako možete priuštiti takve užitke, ne propustite ih ni slučajno. Postoji mogućnost i da zasadite stablo u dolini Haukadalur te na taj način pomognete obnovi šuma ili posjetite klasičnu islandsku farmu te naučite kako hrana stiže iz prirode do stola.

Država: Austrija
Vrijeme: Siječanj/veljača
Koliko dugo: 9 dana

Ova država idealno je odredište za sve zaljubljenike u skijanje, posebno tirolske Alpe. No tu je i paraglajding, ali i beskrajna pješačenja. Naravno, gastronomska ponuda ne zaostaje, te ćete na mnogim mjestima moći guštati u finoj domaćoj hrani. Ipak, u fokusu je skijanje, jer se u ovom dijelu nalaze Solden, Kitzbuhel, Saint Anton... Tako da, izvucite pancerice i štapove, te krenite u snježnu austrijsku avanturu.

Hrvatska
Vrijeme: Svibanj
Koliko dugo: 8 dana

S čudesnim morem, prekrasnim plažama i povijesnim mjestima, Hrvatska je dragulj Mediterana vrijedan pažnje. Jedan od najboljih načina za upoznavanje svakako je upoznavanje otoka – kojih je "mali milijun". Započnite s Hvarom koji je divan izvan sezone, a nakon toga divite se arhitekturi otoka Korčule. Zatim se zaputite  na kopno i svakako obiđite Dubrovnik, a nakon uživanja u gradu, ponovno se otisnite na more, nađite svoju jedrilicu i prepustite se čarima jedrenja Jadranom.

Kanada

Vrijeme: Svibanj
Koliko dugo: 18 dana

Nema mnogo velikih gradova koji uspješno žive u skladu s prirodom kao Vancouver, gdje su neboderi, šume, plaže i planine  u simbiozi. Nakon što u par dana provedete ondje, nastavite s Britanskom Kolumbijom. Ti su krajolici dobro poznati, a na raspolaganju su vam mnoge aktivnosti, bilo one planinske, bilo morske. Svakako su vrijedni posjeta i vodopadi Montmorency Falls, a ako se osjećate spremnima za avanturu,, znajte da preko vodopada postoji i zipline, pa tko voli – nek' izvoli.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju