Konferenciji su prisustvovali predstavnici Ministarstava RH, lokalne uprave i samouprave, ravnatelji zaštićenih područja, dobavljači i izvođači radova. Obzirom na epidemiološke mjere, konferencija je održana putem ZOOM platforme, no odaziv sudionika potvrdio je važnost ovoga projekta.

Ovaj hvalevrijedan EU projekt imao je za cilj unaprjeđenje upravljanja Nacionalnim parkom Brijuni na principima održivog korištenja prirodne baštine s namjerom društveno–gospodarskog razvoja lokalne zajednice. Ukupna vrijednost projekta je 41.759.488,84 kuna s uključenim PDV-om.

Ovaj projekt vrlo je značajan za Nacionalni park Brijuni. Valja spomenuti kako se napokon otvara otok Mali Brijun za posjetitelje a Brijuni pružaju jedinstvenu ponudu organiziranih škola u prirodi te smještaj umjetničkih društava, volontera i znanstvenog osoblja, te ostalih partnera. Radi povećanja mobilnosti i dostupnosti novih sadržaja na Malom Brijunu, u Tehnomont Brodogradilištu Pula projektiran je i izgrađen novi putnički brod. Također, nabavljeni su i novi turistički vlakovi za Veliki Brijun te je otočje dobilo još niz drugih manjih sadržaja kao što su info punkt s interaktivnim ekranom koji prezentira brijunske atrakcije. Nakon obnove ljetnog kina, otkupljeni su filmovi s tematikom zaštite prirode te arhivske snimke o Brijunima. Uz sve aktivnosti, ne manje značajna je i edukacija postojećih te zapošljavanje novih djelatnika JU NP Brijuni.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju