Ako jedva čekate godišnji i prijetite da ćete se od posla i vrućina baciti kroz prozor, predlažemo da se umjesto toga počastite jednom dobrom adrenalinskom avanturom. A ima li bolje od skakanja bungee jumpingom? Ovo je nekoliko lokacija na kojima biste mogli doživjeti najbolje bungee jumping iskustvo u životu, bez pretjerivanja 😉

Nevis Highwire, Novi Zeland (134 m)

Na Novom Zelandu, točnije – u Queenstownu - čeka vas slobodni pad od skoro 9 sekundi u moru planinskih vrhova koji okružuju dolinu rijeke Nevis. Nevis je jedan od najviših mjesta za bungee jumping na svijetu, a bome, i cijena je prilično vrtoglava. Nakon što platite skakanje za odrasle koje iznosi 220 dolara, svakako će vam doći da skočite.

Navajo Bridge, Arizona (141 m)

Osim što je riječ o spektakularnom padu s visine od 141 metra, ono što ovo mjesto čini posebnim jest njegova lokacija. Bungee se skače s mosta s kojeg se pruža prekrasan pogled na američki Nacionalni park Grand Canyon te rijeku Colorado koja teče podno mosta.

Kaivopuisto, Helsinki (150 m)

Najviši finski bungee nalazi se u jednom od najstarijih parkova u zemlji. Finci, na glasu kao skloniji alkoholu, uveli su i tzv. pub bungee u kojem kombinirate koktele i skakanje. Hm! E, to je već doista hrabro.

Niouc Bridge, Švicarska (190 m)

Nisu Švicarska samo novac i mliječne čokolade (kao da nam to ne bi bilo dovoljno). U Nioucu ćete pronaći bungee s mosta tj. s visine od čak 190 metara. Okruženi ste stijenama kanjona dubokog 200 metara, slavnim ski gradom Crans-Montana i slavnim Matterhornom u pozadini.

Macau toranj, Kina (223 m)

Jedna od najpoznatijih i možda najneobičnijih destinacija za bungee je svakako i kineski toranj Macau. Riječ je i o rekorderu iz Guinnessove knjige jer je nosio titulu najvišeg komercijalnog bungeeja na svijetu. A s obzirom da se nalazi u gradu, do njega doslovno možete i taksijem.

U slavnim letećim kabinama: Ovo je pet najuzbudljivijih vožnji žičarom koje vrijedi isprobati Uspinjače - 1 Uspinjače - 2 Uspinjače - 3 +2 Uspinjače - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju