Ono što bi trebalo biti odmor iz snova postaje živa muka dok pokušavaju pronaći najbolju destinaciju, strahujući kako će pritom možda propustiti nešto bolje. Stoga donosimo nekoliko savjeta koji mogu pomoći u odabiru.

Santorini

Ako želite "instagramični" odmor i mnoštvo lijepih fotografija s prepoznatljivim plavo-bijelim kulisama, Santorini je otok za vas. Živahan, pun hotelčića i restorana, Santorini će biti dobar odabir za one koji vole ljetni šušur i gužve, a ponuda apartmana i smještaja takva je da ćete lako pronaći svoje savršeno grčko gnijezdo s pogledom na more i mnoštvo plavih krovova pod suncem. S druge strane, ako tražite mir i prirodu te želite izbjeći velike gužve na plažama i u gradu, radije potražite nešto drugo.

Kreta

Ako želite najbolje od grčke kuhinje, pođite na Kretu, savjetovat će vam Grci. Kreta je poznata po svojim delicijama koje se rade od domaćih proizvoda i ova tradicija nije se mijenjala od antike: maslinovo ulje, bilje, riba, morska hrana, janjetina… Tijekom povijesti su u gastroponudi trag ostavili i Mlečani i Turci, a kretska prehrana smatra se jednom od najzdravijih na svijetu.

Kreta, Grčka Kreta, Grčka (Foto: Getty Images)

Mikonos

Mikonos još i zovu Otokom tuluma. Njegova energija i vibracije privlače ogromnu publiku, a naročito mlade željne partijanja i zabave do ranih jutarnjih sati. Ako ste jedni od tih boema i građana svijeta, noćni klubovi i barovi na plažama Mikonosa dobar su izbor za vas. Tulum ovdje ne prestaje, bilo da je riječ o ludim noćima od kojih nema spavanja ili laganih opuštenih ritmova na plaži tijekom cijelog dana.

Krf

Najsjeverniji grčki otok nalazi se nadomak Albanije, a općenito se smatra jednom od najbogatijih regija Grčke. Zbog bujne vegetacije, kakvom se drugi dijelovi Grčke ne mogu baš okititi, prozvan je i Zelenim otokom. Mnoštvo povijesnog sadržaja, maslinika i zaljeva s predivnim pogledima, prekrasne plaže i slavni Canal d'Amour savršeni su za zaljubljene parove i sve koji traže malo romantike u životu.

Paros

Paros je prilično dobra kombinacija svega. Poznat je po dobroj hrani i lijepim plažama, u njemu će jednako uživati i zaljubljeni parovi i obitelji i grupe prijatelja. Pruža lijepe prizore i mjesta za razgledavanje iako se sam po sebi ne smatra toliko unikatnim kao neki od njegovih konkurenata.

Paros, Grčka Paros, Grčka (Foto: Getty Images)

Milos

Tek odnedavno nešto popularniji, Milos se istaknuo pokraj poznatije braće po svojim rajskim plažama, slikovitim gradovima, hrani i prilično opuštenoj atmosferi. Dovoljno je velik da imate sadržaja, a dovoljno malen da ga je lako dobro upoznati. Milos će biti dobar odabir za one koji žele opušteniji i mirniji odmor orijentiran na prirodu, manja mjesta i ukusnu hranu.

Zakintos

Zakintos prepoznajemo po slavnoj plaži među visokim stijenama koju krasi nasukani stari brod. I upravo to je ono zbog čega svi hrle na predivni Zakintos: nevjerojatne pješčane plaže, tirkizno more, spektakularni pogledi s visokih litica… Ali i neizostavna dobra hrana te mnoštvo zabavnih aktivnosti koje se nude diljem otoka. Pa, ako želite more "na steroidima", krenite na Zakintos, ali budite svjesni – niste jedini koji će htjeti uživati u njemu, tako da se pripremite i na mnogobrojno društvo.

Zakintos, Grčka Zakintos, Grčka (Foto: Getty Images)

Iako o ljetovanju više ne možemo razmišljati, ove grčke destinacije idealne su lokacije za romantična putovanja u daljoj budućnosti. Dok sanjarimo da pakiramo kofere, tulumarimo na Mikonosu i uživamo u domaćim delicijama s Krete, u tjednu okusa Grčke od 17. do 23. listopada u Lidlu čekaju nas sve namirnice kojima iz vlastitog doma možemo svoje nepce odvesti na putovanje i pripremiti slasne specijalitete na koje su ponosni i grčki bogovi. 


 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom LIDL po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju