U Venezueli ljeto traje gotovo cijele godine, barem kad je riječ o temperaturama na nižim nadmorskim visinama. Užurbani gradovi izmjenjuju se s netaknutim plažama i divljim prašumama, a ljudi su veseli i dragi. No valja imati na umu da je Venezuela siromašna i ima visoku stopu kriminala, tako da je najbolje putovati s lokalnom agencijom koja garantira sigurnost.

 Ljubitelji velikih gradova neće se razočarati u Caracasu, venezuelanskoj metropoli u kojoj možete pronaći sve moguće boje i okuse, tamo možete doživjeti Latinsku Ameriku u svom punom sjaju.

U zemlji se izmjenjuju dva klimatska perioda: suhi period od studenog do travnja i kišni period koji traje od svibnja do listopada. Tijekom cijele godine ugodno je i toplo a zreli mango mogao bi vam pasti pred noge nađete li se u Venezueli između travnja i listopada.

Donosimo vam i neka mjesta koja obavezno morate posjetiti:

1. Caracas

Živopisni i užurbani glavni grad središte je kulture, gastronomije i općenito života. Osamdesetih godina Caracas se ponosio najboljim avangardnim umjetničkim kolekcijama. Danas su djela očuvana uglavnom u privatnim kolekcijama koje su otvorene za posjetitelje.

2. Margarita, najveći otok u Venezueli

Popularno ljetovalište u Karibima ponosi se kombinacijom plaža i planina. Plaže su raj za surfere a obližnji restorani su raj za ljubitelje dobre hrane.

3. Nacionalni park Los Roques

Riječ je o arhipelagu u kojem se nalazi više od 300 otoka s plažama od bijelog pijeska i tirkiznim morem. Odlazak do njega nije jeftin ali se svakako isplati jer još uvijek nije dotaknut masovnim turizmom.

4. Nacionalni park Henri Pittier

Najveći nacionalni park na obali Venezuele obuhvaća bajkovitu prašumu u kojoj stanište ima čak 500 vrsta ptica. Cesta kroz park prolazi pokraj brojnih vodopada i potočića i na kraju završava na obali.

5. Merida

Pokrajina Merida posebno je popularna među posjetiteljima zbog svoje ugodne klime koju može zahvaliti Andama. Do nje je najbolje stići autom a cesta koje do nje vodi sama je po sebi vrijedna putovanja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju