Utter Inn na jezeru Mälaren u Västerĺsu na prvi pogled izgleda poput tradicionalne skandinavske drvene kolibe. No ovaj šarmantni crveni objekt s bijelim vratima sve je samo ne tradicionalan.

Riječ je o kućici za odmor koja pluta po jezeru – usidrena je otprilike 10 minuta vožnje brodom od luke Västerĺs, a do nje će vas vlasnik dovesti u gumenom čamcu.

Na površini se nalazi mali ograđeni prostor za sjedenje, sunčanje i uživanje u lijepoj okolici.

Kada zakoračite u kućicu, naći ćete čajnu kuhinju i pokrivenu rupu sa stepeništem koja vodi do jedine spavaće sobe – tri metra ispod razine vode.

Spavaća soba za dvije osobe Spavaća soba za dvije osobe (Foto: Profimedia)

Spavaća soba s pogledom

Spavaća soba prostire se na šest kvadratnih metara. Ima dva jednostruka kreveta za maksimalni smještaj dvije osobe, dvije lampe, stol i četiri prozora, a koji otkrivaju zapanjujući podvodni svijet jezera Mälaren.

U spavaćoj sobi nema Wi-Fija, ali ima signala u slučaju da želite nazvati i zatražiti pomoć ili se javiti prijateljima i članovima obitelji.

Utter Inn napravio je njezin 61-godišnji vlasnik Mikael Genburg, koji je želio testirati vlastitu sposobnost građenja te ljudima ponuditi najbolje iskustvo boravaka na vodi i ispod vode.

Kućica je veliki hit među ljubiteljima nekonvencionalnih smještajnih jedinica, a iznajmljuje se preko Bookinga po cijeni od oko 300-tinjak eura za noć.

A Malmö obavezno! 5 mjesta koja morate vidjeti u predivnoj i sretnoj Švedskoj Švedska - 2 Švedska - 5 Švedska - 3 +6 Švedska - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju