Legendardni vlak najavio je nove europske rute diljem Starog Kontinenta. Uz atmosferu koja će vas vratiti u prve dekade 20. stoljeća, romantični vlak koji je proslavila Agatha Christie ponudit će svojim putnicima priličan luksuz!

Roma, Firenca, Ženeva, Bruxelles i Amsterdam neki su od gradova kojima će od ove godine prometovati legendarni Orient Express. Nova ruta koja povezuje Veneciju s Amsterdamom zastat će u čak tri europske metropole – Parizu, Bruxellesu i Amsterdamu.

Označavajući povratak rutama prošlosti, vlak se vraća u Rim, odakle započinje putovanje za Pariz. Putem prolazi kroz Firencu, uzduž talijanskih jezera i švicarskih planina, te po noći ulazi u Pariz. Prilikom odabira ove rute moguće je odlučiti se i na spavanje u Firenci.

Slavna ruta od Ženeve do Venecije proći će kroz slavni prijelaz Brenner, ponuditi pogled na Alpe te razgledavanje Verone, netom prije dolaska na odredište.

Vlak je dodatno i uređen te su u njemu napravljene tri velike sobe, nazvane po Beču, Budimpešti i Pragu. Dizajn svake inspiriran je izgledom pojedinog grada, tako da je spavanje u sobama koje odišu luksuzom sigurno nešto što će si svi dubljeg džepa priuštiti.

Orient Express Europom vozi od ožujka do studenog, a do Istanbula prometuje jednom godišnje. Kako biste pronašli sve potrebne informacije koje bi vas mogle zanimati u slučaju da se odlučite putovati, kliknite na sljedeću poveznicu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju