Dosta vam je ovih ljetnih vrućina? Krenite na sjever, do Norveške i rashladite se barem za nekoliko stupnjeva. Glavni grad Norveške, Oslo, uzbudljiv je i lijep grad s pogledom na fjord i planine koje ga okružuju.

Unatoč prilično kompaktnoj veličini, Oslo nudi mnogo toga i pruža savršeno okruženje za istraživanje i opuštanje.

Oslo ima puno toga za ponuditi svim svojim posjetiteljima, bilo da putujete sami, s cijelom obitelji ili u paru. Puno je cool barova, zabavnih muzeja i aktivnosti na otvorenom koji će zadovoljiti sve. Ovo je grad - spoj obitelji, studenata i profesionalaca koji se okupljaju kako bi uživali u gradu. Dakle, kako god putovali, uklopit ćete se odmah.

Ako volite hranu, Mathallen u Oslu morate posjetiti. Mathallen, ili The Food Hall, sastoji se od 33 vrhunske trgovine i restorana koji prikazuju najbolje od Norveške. Ovo je mjesto za otkrivanje norveške kulture hrane.

Sve u svemu, razloga za posjet Norveškoj ne nedostaje, a kad njima pridodamo i ultra povoljne avionske karte iz Zagreba, znate da odabirom nećete pogriješiti.

Od Zagreba do Osla možete u sljedećim terminima:

4. 9. – 11. 9. 2021 = 91 kn
1. 9. – 11. 9. 2021 = 218 kn
8. 9. – 15. 9. 2021 = 91 kn
18. 9. – 29. 9. 2021 = 121 kn
15. 9. – 29. 9. 2021 = 113 kn

Let do Osla iz Zagreba traje tek oko dva sata i 35 minuta - ide se aviokompanijom Ryan Air. Ako vas brinu dimenzije prtljage, pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu, a podsjetite se i zašto se cijene avionskih karti toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage kod Ryan Air kompanije

U navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 40 x 25 x 20 cm, koju sa sobom na avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. 

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Norveškoj. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkufer. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju