Rezervacija pristojnog ljetnog odmora može biti nezgodna iz dva glavna razloga: A) svi žele otići u isto vrijeme i B) cijene su povećane upravo onoliko koliko biste očekivali. Dakle... kako saznati gdje je dobro, jeftino i sunčano tijekom cijele godine?

Tvrtka ParkSleepFly napravila je istraživanje koje je pokazalo gdje odmor dolazi uz gotovo zajamčeno sunce, a da pritom ne bankrotirate. Prvo su uzeli broj sunčanih sati koje različita odredišta za odmor diljem svijeta imaju u prosjeku svaki dan, a zatim su to kombinirali s prosječnom cijenom dvokrevetne hotelske sobe za jednu noć.

Grad koji je pobijedio u ovakvoj jednadžbi jest, vjerovali ili ne, albanska prijestolnica Tirana. Prosječno ima 9,5 sunčanih sati dnevno, a isto tako, prosječna hotelska dvokrevetna soba stoji 370 kuna na noć što će reći da sat sunca u prosjeku košta oko 40 kuna. Ohladiti se od tog silnog sunca vjerojatno možete u lokalnim rijekama, jezerima ili bazenima, a kao najbolja opcija nam se čini vožnja do neke od prekrasnih albanskih plaža na koje možete doći za manje od sat vremena.

Drugo mjesto pripalo je Denpasaru, glavnom gradu Balija, s 8,6 sunčanih sati dnevno i hotelskom sobom koja stoji 390 kuna na noć, dok je kao treći završio Johannesburg u Južnoafričkoj Republici, gdje vas sunce dnevno grije 9,1 sat a soba prosječno stoji 480 kuna.

Tajland - 2 Tajland - 2 (Foto: Getty Images)

U TOP 10 još su se plasirali redom Bukurešt, Nikozija, Fresno, Kairo, Rodos, Panaji i Phuket.

Mistična vrata u svemir: Divovski kalkulator star 300 godina koji očitava "sudbinu" i računa vrijeme Jantar Matar - 3 Jantar Matar - 2 Jantar Matar - 1 +1 Jantar Matar - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju