Dolaskom cjepiva protiv koronavirusa sve je jača nada da bismo se uskoro mogli vratiti životu na kakav smo navikli do ožujka 2020. Ipak, prilikom rezervacija i dalje treba biti oprezan, a s portala euronews.com donosimo neka od najsigurnijih odredišta za bukiranje smještaja.

Ipak, napomenimo kako nitko ne garantira da će se situacija u međuvremenu promijeniti, no za sada je u ovim zemljama najbolje i očekuje se da situacija može biti samo – još bolja.

Otočje Madeira, Portugal

Iako je u samom Portugalu broj oboljelih od pandemije prilično visok, ovo otočje u Atlantiku možda je i najsigurnija destinacija od izbijanja pandemije. Na otočju su reagirali vrlo brzo, s ciljem zaštite lokalnog stanovništva, tako da je tamo u godinu dana zabilježeno tek nešto manje od tisuću slučajeva. Madeira je inače najpoznatija po čudesnoj prirodi i krajolicima koji oduzimaju dah.

Madeira Madeira (Foto: Getty Images)

Monako

Država poznata i kao „zemlja bogataša“ sjajno se nosi s pandemijom te bilježi relativno mali broj zaraženih. Bilo da se odlučite odmarati na plaži ili okušati sreću u nekom od kasina, ovdje će svatko naći nešto za sebe. Naravno, sve to i košta, na cijene u Monte Carlu teško da je utjecala pandemija.

Martinik

Francuski departman u Karipskom moru jedan je od čudesnih karipskih otoka koji pruža obilje sunca, pijeska i prilike za sjajan odmor. Izuzetne pješačke staze, plivanje s kornjačama te ostale aktivnosti kojima se ovdje možete baviti čine Martinik prilično poželjnom destinacijom. Također, još je i važnije da je prosječno zaraženih 15 puta manje nego što iznosi europski prosjek, ali svejedno, za ulazak svi stariji od 11 godina trebaju priložiti PCR test.

Asos, Grčka

Ovo mjesto smjestilo se na otoku Kefaloniji, a tko god traži kristalno čisto more, savršenu kuhinju i predivne krajolike, trebao bi razmisliti o provođenju godišnjeg upravo ovdje. Otok je jedan od grčkih skrivenih dragulja, a i situacija s koronavirusom je i više no povoljna. Također, grčki premijer nedavno je najavio kako će svi s potvrdom o cijepljenju moći uskoro bez problema ući u zemlju...

Tahiti, Francuska Polinezija

Kristalno čisto more najbolja je pozivnica. Još ako znamo da je ova zemlja relativno uspješna u borbi protiv koronavirusa, čini nam se da je ovo godina kada ćemo ostvariti san i odmarati se na nekoj od rajskih plaža Tahitija. Prije putovanja trebat će vam negativan PCR test koji će služiti kao ulaznica u raj. Informacije o putovanjima u Tahiti možete pratiti ovdje.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju