Dolaskom cjepiva protiv koronavirusa sve je jača nada da bismo se uskoro mogli vratiti životu na kakav smo navikli do ožujka 2020. Ipak, prilikom rezervacija i dalje treba biti oprezan, a s portala euronews.com donosimo neka od najsigurnijih odredišta za bukiranje smještaja.

Ipak, napomenimo kako nitko ne garantira da će se situacija u međuvremenu promijeniti, no za sada je u ovim zemljama najbolje i očekuje se da situacija može biti samo – još bolja.

Otočje Madeira, Portugal

Iako je u samom Portugalu broj oboljelih od pandemije prilično visok, ovo otočje u Atlantiku možda je i najsigurnija destinacija od izbijanja pandemije. Na otočju su reagirali vrlo brzo, s ciljem zaštite lokalnog stanovništva, tako da je tamo u godinu dana zabilježeno tek nešto manje od tisuću slučajeva. Madeira je inače najpoznatija po čudesnoj prirodi i krajolicima koji oduzimaju dah.

Madeira Madeira (Foto: Getty Images)

Monako

Država poznata i kao „zemlja bogataša“ sjajno se nosi s pandemijom te bilježi relativno mali broj zaraženih. Bilo da se odlučite odmarati na plaži ili okušati sreću u nekom od kasina, ovdje će svatko naći nešto za sebe. Naravno, sve to i košta, na cijene u Monte Carlu teško da je utjecala pandemija.

Martinik

Francuski departman u Karipskom moru jedan je od čudesnih karipskih otoka koji pruža obilje sunca, pijeska i prilike za sjajan odmor. Izuzetne pješačke staze, plivanje s kornjačama te ostale aktivnosti kojima se ovdje možete baviti čine Martinik prilično poželjnom destinacijom. Također, još je i važnije da je prosječno zaraženih 15 puta manje nego što iznosi europski prosjek, ali svejedno, za ulazak svi stariji od 11 godina trebaju priložiti PCR test.

Martinik Martinik (Foto: Getty Images)

Asos, Grčka

Ovo mjesto smjestilo se na otoku Kefaloniji, a tko god traži kristalno čisto more, savršenu kuhinju i predivne krajolike, trebao bi razmisliti o provođenju godišnjeg upravo ovdje. Otok je jedan od grčkih skrivenih dragulja, a i situacija s koronavirusom je i više no povoljna. Također, grčki premijer nedavno je najavio kako će svi s potvrdom o cijepljenju moći uskoro bez problema ući u zemlju...

Tahiti, Francuska Polinezija

Kristalno čisto more najbolja je pozivnica. Još ako znamo da je ova zemlja relativno uspješna u borbi protiv koronavirusa, čini nam se da je ovo godina kada ćemo ostvariti san i odmarati se na nekoj od rajskih plaža Tahitija. Prije putovanja trebat će vam negativan PCR test koji će služiti kao ulaznica u raj. Informacije o putovanjima u Tahiti možete pratiti ovdje.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju