Ugledni specijalizirani časopis za putovanja, Travel + Leisure i ove je godine proglasio najbolje europske otoke. Zanimljiva je potpuna prevlast i dominacija grčkih otoka, kojih se čak sedam našlo u TOP 20. No i mi imamo razloga za ponos, s obzirom na to da se na petom mjestu našao i jedan naš otok – Hvar.

"Utočište od 195 kvadratnih kilometara", kako su grčki otok Paros nazvali čitatelji časopisa Travel + Leisure, proglašeno je ove godine za najljepši europski otok. Do te laskave titule Paros je dovela kombinacija prekrasnih plaža, tradicionalne arhitekture, slikovitih sela, arheoloških nalazišta i bogatog noćnog života.

Paros je prvo mjesto ove godine preuzeo od još jednog "Grka", Milosa, koji je 2020. završio kao drugoplasirani, dok je treće mjesto zauzela Sicilija. Nakon najvećeg talijanskog otoka smjestili su se Azori, Hvar i ponovno – grčka Kreta.

Sedmo mjesto zauzeo je talijanski otok smješten preko puta Napulja – Ischia. Nju slijede Mallorca i Madeira, a deseto su mjesto ponovno zauzeli Grci – Rodos i Dodekanezi.

U svakom slučaju, dojma smo da je lista mogla biti i ponešto drugačija te da se na njoj komotno mogao pronaći još koji naš otok.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju