Jeste li znali da je otok Murter poznat po takozvanoj skromnoj arhitekturi današnjice, odnosno suhozidu? Radi se o vještini gradnje u kojoj se ne upotrebljavaju vezivni materijali, a zaista je pravi užitak hodati povijesnim putevima koji će vas vratiti u prošlost.

U blizini Murtera nalazi se i daleko poznati Nacionalni park Kornati, stoga kad budete tamo, obvezno se trebate odlučiti za izlet i posjetiti jedan od naših najvažnijih prirodnih bisera. Tamo osim razgledavanja možete jedriti i pješačiti skupinama otoka ili pak posjetiti tvrđavu Tureta, koja datira u bizantsko razdoblje u 8. stoljeće.

Posjetite i Staro selo, odnosno naselje Srimač, koje je poznato po tradicijskoj gradnji. Prošećite se mjestašcem i upoznajte s tradicionalnom arhitekturom, a uličice su kao stvorene za Instagram fotke.

Obvezno otiđite i do nekadašnjeg Colentuma, ostataka starog antičkog grada koji je danas arheološki park i gdje s vidikovca možete uživati u bajkovitim pogledima. Okupati se čak možete i na jedinstvenoj arheološkoj plaži, stoga ne oklijevajte.

Volite li pak prigristi, na Murteru obavezno kušajte kornatsku janjetinu, pršut, pancetu ili neku od delicija ispod peke, a naravno, guštat ćete i u jelima od ribe. Sve to upotpunite lokalnim likerima ili rakijama, a ponijeti kući možete i ljekovite likere koji se tamo ponosno prave.

Tražite li pak smještaj na Murteru, za vas smo pronašli TOP 3 ponude u kojima ćete jednostavno uživati. Hotel ili kamp, odabir je vaš, no mi vjerujemo da koji god da odaberete, nećete pogriješiti. Ovo su naši prijedlozi.

Hotel Borovnik

Hotel Borovnik smjestio se u Tisnom u samom centru grada, a već sam dolazak u Tisno prava je atrakcija jer se tamo nalazi most koji se dva puta dnevno diže kako bi se omogućio prolazak brodica.

Ponuda koju smo pronašli uključuje odmor u trajanju od 7 dana s uključenim doručkom i večerom u čak 4 slijeda. Iako ste u centru grada, o parkiranju se nećete trebati brinuti, stoga je jedino što vam preostaje rezervirati ovu super ponudu.

Hotel Ana 3*

Tražite li obiteljski hotel, Hotel Ana 3* bit će pravi odabir za vas. Poseban je jer ćete tamo kontinuirano uživati u pogledu na okolne kornatske otoke, stoga ne trebate puno razmišljati što će vas tamo dočekati.

Hotel se diči i istoimenim restoranom u kojem ćete guštati u lokalnim gastronomskim ribljim i mnogim drugim specijalitetima. Mogućnosti je mnogo. Požurite s rezervacijom ponude.

Lifestyle Kamp Rehut****

Volite li pak boraviti u prirodi, razmislite o smještaju u mobilnim kućicama u Lifestyle Kampu Rehut****. Prirode i svježeg zraka neće vam nedostajati, a kad sve to spojite s luksuzom, kvalitetan odmor je zagarantiran.

Mobilne kućice nalaze se tik do plaže, stoga već kod samog buđenja uživate u šumovima mora. Priroda vas zove da svoje ljeto provedete u kampu Rehut. Rezervirajte ponudu koja samo što nije istekla.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju