Često želimo putovati, no slobodnog vremena imamo sve manje i manje. No i kad ga nađemo, gledamo kako ćemo najbolje iskoristiti vrijeme. Za vas smo istražili što se nudi od europskih putovanja i oduševili se onima za Amsterdam, Sevillu i London. Provjerite ponude!

Istražite putopisni Amsterdam

Svi već znamo da je Nizozemska dobro poznata kao mjesto koje se može podičiti s najljepšim prizorima tulipana. Odaberite putovanje u putopisni Amsterdam, jedan od najuzbudljivijih gradova na svijetu. Naravno, razlog tome je nadaleko poznata Četvrt crvenih svjetiljki, no na popisu onoga što ćete posjetiti nalaze se Glavni kolodvor, avenija Damrak, trg Dam, Kraljevska palača, kuća Ane Frank, Rembrandtov muzej i zgrada Opere.

Razveselite se plovidbom amsterdamskim kanalima ili pak posjetite muzeje. Mogućnosti je mnogo, a naša je preporuka ponuda koja uključuje i izložbu cvijeća Keukenhof na najvećem cvjetnom vrtu na svijetu koji se prostire na 32 hektara površine. Provjerite ponudu i rezervirajte svoj izlet u Amsterdam s povratnim letom iz Zagreba.

Proljetni odmor u Londonu

Ako na raspolaganju imate četiri dana, zaputite se u London. Kultura, povijest, šoping, zanimljiva arhitektura – sve vas to čeka upravo ovdje. Prošećite gradom i saznajte zašto je poznat The Tower of London, izgubite se u blještavilu Oxford Streeta, fotkajte se na Trafalgar Squareu s Nelsonovim spomenikom i, naravno, kod nezaobilaznog Big Bena.

Kako u London nakon Brexita? Hoćemo li moći i dalje u Ujedinjeno Kraljevstvo bez putovnice? Piccadilly Circus London London London +2 London

Super je ideja i izlet do Greenwicha do kojeg ćete ploveći Temzom. Ipak je poseban osjećaj nalaziti se u mjestu kojim prolazi nulti meridijan. Putovanje završite posjetom muzeju voštanih figura ili kojem od mnogobrojnih muzeja. Ponuda se nalazi ovdje, a na vama je da rezervirate svoj čarobni izlet u London.

Ukusni tapasi jedu se u Sevilli

Sigurno ste već čuli da se u Španjolskoj fino jede. Ako ste jedni od onih koji na putovanju vole dobro pojesti, onda je Sevilla destinacija za vas. Mjesto je to gdje su rođene mnoge tradicije ali i daleko poznato po nadasve ukusnoj gastronomskoj ponudi. Stara gradska četvrt Santa Cruz prepuna je tapas barova u kojima ćete zaista guštati.

Posjetit ćete kraljevsku palaču Real Alcazar koja se nalazi na UNESCO-ovoj listi zaštićene kulturne baštine, a mi vam predlažemo da grad istražite pješice. Sve to spojite s izletima do Cordobe, Ronda i Bijelih sela Andaluzije, dok svoje putovanje možete završiti i posjetom Cadizu koji se smjestio na Atlantskom oceanu. Rezervirajte ponudu na vrijeme i sretan put!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju