Nešto manje od pola sata vožnje automobilom od trajektne luke na Lastovu, na jugoistočnoj strani otoka, smjestio se zabačeni svjetionik Struga. U uvali Skrivena luka (Portorus), daleko od gužve, na strmoj litici nalazi se raj za one koji traže savršeni pogled na veliko plavetnilo što za lijepih dana osobito lijepo svjetluca.

Svjetionik sagrađen davne 1839. godine na litici visokoj 90 metara, ima četiri apartmana i idealan je za one koji traže robinzonski smještaj. Nemate li automobil, za kupovinu potrebnih namirnica pobrinut će se svjetioničar čija se obitelj generacijama bavi tim poslom.

Iz svjetionika do mora od kojeg je udaljen 100 metara dolazi se kroz borovu šumu, a okupati se možete na betoniranoj plaži koja služi kao pristan ili potražiti neku drugu, mirnu uvalu.

Slika nije dostupna Putovanja Fjaka na Lastovu! Pogled iz kuće na plažu stvorenu za one koji ne vole gužve na ljetovanju

Apartmani nisu luksuzni, ali nude sve što je potrebno za bezbrižni odmor, od najmanjeg s jednom dvokrevetnom sobom veličine 34 četvorna metra do najvećeg (57 m²),u kojem može spavati četiri do pet osoba. Budući da svjetionik ima grijanje, gosti u njemu se može odsjesti i izvan glavne sezone. Dobrodošli su i kućni ljubimci.

Slika nije dostupna Putovanja Park prirode u kojem će vas osim spektakularnih prizora gotovo sigurno dočekati i lijepo vrijeme

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju