Volite li uličnu umjetnost u Bristolu vam zasigurno neće biti dosadno. Upravo se u tom britanskom gradu rodio Banksy, najpoznatiji nepoznati umjetnik na svijetu kojeg je magazin Time uvrstio ga je među sto najutjecajnijih ljudi svijeta. Iako nitko ne zna tko je točno Banksy, osim da je iz Bristola i da se još u devedesetim godinama bavio underground scenom, u njegovom gradu možete razgledati i djela koja potpisuje.

Osim zbog ulične umjetnosti, Bristol bi vam se mogao svidjeti i zbog drugih atrakcija, festivala, odličnih pubova, koncerata, kao i cjelokupne vibre koju ima grad. Čak je i sjedenje u luci s omiljenim pićem u ruci i promatranje čamaca u Bristolu poseban doživljaj. Osim toga, u koji god dio grada krenete pronaći ćete i izvrsnu kavu, a među kafićima koji osim finih pića nude i izvrsnu atmosferu su Little Victories, Small St Espresso ili Full Court Press.


Ulična umjetnost

Samo šetnja ulicom Gloucester pokazat će vam fantastična djela ulične umjetnosti, uključujući i neka svjetski poznatog gerilskog umjetnika Banksyja. A ako baš volite street art najbolje vrijeme za dolazak u Bristol je ljeto kada se održava UpFest, festival ulične umjetnosti kada gradske fasade postaju ulično platno. Stotine umjetnika iz cijelog svijeta tada zavladaju ulicama Bristola.

Galerije i muzeji

Obzirom na kreativnost koja pršti iz svako kutka Bristola, nije ni čudo da je grad prepun umjetničkih galerija. Od suvremenih galerija kao što je Arnolfini do klasičnih muzeja kao što je M Shed, ljubitelji umjetnosti ovdje imaju mnogo toga za vidjeti. Odvede li vas put u Bristol, bacite oko i na raspored kina Watershed koje na programu često ima prave filmske poslastice.

Baloni

Jedan od najvećih i najočekivanijih događaja godine u Bristolu je festival balona. Balloon Fiesta je najveći europski susret ljubitelja balona na vrući zrak, s više od 150 sudionika iz cijelog svijeta! Traje tijekom četiri dana na prekrasnom imanju Ashton Court, a dok traje festival svaki pogled u nebo je praznik za oči.

Noćna zabava

Osim što je poznat po dnevnim atrakcijama, Bristol neće razočarati niti one koji traže uzbudljiv noćni život. Na raspolaganju su brojne vrste barova s najrazličitijim glazbenim žanrovima pa nećete dugo morati tražiti zabavu.

Što jesti?

Bristolu ne nedostaje barova, kafića, kao niti restorana. Ukusnu hranu možete pronaći praktički na svakom koraku, a nikako nemojte propustiti tržnicu St Nick's Market, prepunu štandova s ponudom jela iz cijeloga svijeta.

Čuvaj glavu: 5 ludih običaja od kojih Europljani ne odustaju Običaji, tradicije - 1 Običaji, tradicije - 2 Običaji, tradicije - 3 +2 Običaji, tradicije - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju