Jon Kotwicki potiho gradi svoju privatnu zrakoplovnu zemlju čuda u Wasilliju na Aljasci. Ovaj bivši pilot i instruktor letenja transformirao je dva putnička zrakoplova u jedinstvene domove koje iznajmljuje za smještaj.

Na imanju koje se prostire na oko 100 hektara preuredio je dva aviona – McDonnell Douglas DC-6 i McDonnell Douglas DC-9 u udobne smještajne jedinice s grijanim podovima, opremljene modernim namještajem, ali i jacuzzijem.

Preuređeni avioni na Airbnbu

DC-6 potječe iz pedesetih godina prošlog stoljeća – služio je kao letjelica za prijevoz tereta i goriva u udaljena sela oko Aljaske. Sada je to Airbnb s dvije spavaće sobe i jednom kupaonicom koji se iznajmljuje po cijeni od oko 300-tinjak eura na noć.

Unutrašnjost preuređenih aviona Unutrašnjost preuređenih aviona (Foto: Profimedia.hr / @fly8ma/Mega)

DC-9 ima tri spavaće sobe, dvije kupaonice, saunu i hidromasažnu kadu, a može odjednom ugostiti čak sedam osoba. Cijena mu je 558 eura na noć.

Vojni transporter

Jon Kotwicki ima ambiciozan plan za stvaranje malog zrakoplovnog parka. Trenutno radi na svojem trećem avionu – Boeingu 727 koji će pretvoriti u prostor za druženje. Uredit će veliku kuhinju i blagovaonicu u njemu te svojim gostima omogućiti prostor gdje mogu zajedno jesti.

Nedavno je kupio i svoj četvrti zrakoplov – vojni transporter Fairchild C-119 Fyling Boxcar sa staklenom geodetskom kupolom, te će ga preurediti u Airbnb smještaj idealan za gledanje polarne svjetlosti iz udobnosti vlastitog kreveta.

Kotwicki kaže da su računi za grijanje iznimno visoki tijekom hladne zime na Aljasci, ali da svejedno uživa u toj zrakoplovnoj avanturi.

Kako izgleda zemlja zrakoplovnih čuda Jona Kotwickija, provjerite u fotogaleriji na početku teksta.

Avion s bazenom usred Zagorja: Letjelica koja se iznajmljuje za druženja, rođendane - i tek tako Party avion - 12 Party avion - 13 Party avion - 11 +8 Party avion - 10

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju